Головна
Дубровицька
міська рада
Міністерство освіти і
науки України
Департамент освіти і науки
Рівненської ОДА

Провідник по сайту  »   » » Відкриття «Класу безпеки» у Дубровицькому ліцеї

Відкриття «Класу безпеки» у Дубровицькому ліцеї

     03 жовтня 2023 року в Дубровицькому ліцеї Дубровицької міської ради в межах реалізації Всеукраїнського проєкту Міністерства освіти та науки, ухваленого розпорядженням КМУ від 7 вересня 2022, відбулось урочисте відкриття «Класу безпеки».
    Цей клас безпеки був відкритий 2-м у Дубровицькій громаді та 51-м у Рівненській області, але став першим класом безпеки на Рівненщині відкритим в протирадіаційному укритті.
   Учнів навчатимуть пожежної, мінної безпеки, електробезпеки, правил дорожнього руху та надання домедичної допомоги. Заняття із школярами будуть проводити вчителі, працівники ДСНС, медики та психологи.
    Проєкт спрямовано на посилення профілактичної роботи з питань безпеки життєдіяльності здобувачів освіти, формування в учнів здоров’я збережувальних компетентностей, отримання знань щодо правил пожежної, мінної безпеки та цивільного захисту, розуміння алгоритму дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій, формування вмінь надання домедичної допомоги.
    Облаштування класу безпеки в Дубровицькому ліцеї відповідає рекомендаціям Міністерства освіти та науки України. Клас розділений на кілька навчальних зон та обладнаний муляжами вибухонебезпечних предметів, інвентарем для домедичної допомоги, пожежної безпеки, електробезпеки та знаками дорожнього руху. Тут діти різних вікових груп зможуть і в теорії, і на практиці навчатися основ пожежної та протимінної безпеки, правил поведінки під час сигналу «Повітряна тривога», правил надання домедичної допомоги.
     На відкритті класу був присутній начальник управління освіти і науки України Петро КОРЖЕВСЬКИЙ, заступник директора департаменту-начальник управління загальної середньої, позашкільної, спеціальної освіти Марина ПАШКОВСЬКА, завідувач обласного методичного кабінету НМЦ ЦЗ та БЖД Рівненської області Олена КОРНІЙЧУК,майстер виробничого навчання Сарненських територіальних курсів ЦЗ та БЖД ІІІ категорії Валентина НАЙДЕНКО, головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Сарненського районого управління Головного управління ДСНС України у Рівненській області Сергій ШАХНО, представники Сарненського районого управління ГУ ДСНС України у Рівненській області, а також представник сектору ювенальної превенції Саренського РВП ГУНП в Рівненській області.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

  • Переглядів: 956
Добавление комментария
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив .
, .

Уважаемый пользователь! Вы используете устаревший браузер Internet Explorer 6.
Дальнейшее использование этого браузера влечет за собой высокий риск заражения Вашего компьютера вирусами.
Чтобы сделать пребывание в Интернете более удобным и безопасным, рекомендуем установить себе    Internet Explorer 9