Головна
Дубровицька
міська рада
Міністерство освіти і
науки України
Департамент освіти і науки
Рівненської ОДА

Провідник по сайту  »   » Паспорт освітньої галузі Дубровицької міської ради

Паспорт освітньої галузі Дубровицької міської ради

 

Паспорт освітньої галузі



Освітня мережа Дубровицької міської ради налічує 16 закладів дошкільної освіти та 5 структурних підрозділів, 21 заклад загальної середньої освіти та 3 філії, 3  заклади позашкільної освіти: Центр дитячої та юнацької творчості і Дитячо-юнацька спортивна школа та Музична школа. Системний та кваліфікований супровід дітей з особливими освітніми потребами, психолого-педагогічну та корекційно-розвиткову роботу з особливими дітьми забезпечує Інклюзивно-ресурсний центр Дубровицької міської ради.


 

Дошкільна освіта

Станом на 01.09.2023 року мережа ЗДО складає 16 закладів дошкільної освіти, 1 структурний підрозділ з цілоденним перебуванням і 4 структурні підрозділи з короткотривалим перебуванням.  15 ЗДО працюють очно, у Велюнському ЗДО діяльність тимчасово призупинена. З листопада 2023 року для дітей Бережницького ЗДО «Веселка» організовано освітній процес у приміщенні Орв’яницького ЗДО «Казка».

         У місті розташовано 3 заклади  дошкільної освіти, в тому числі Дубровицький заклад дошкільного віку комбінованого типу ясла-садок №5 «Світлячок», в якому навчаються та проходять комплекс лікувально-реабілітаційних заходів 40 дітей  двох санаторних груп.

       У закладах дошкільної освіти наявна комп’ютерна техніка, має підключення до мережі Інтернет.

     У власних  закладах дошкільної освіти облаштовано 17 укриттів та орендується 3 укриття.


Загальна середня освіта

       

        Функціонування галузі загальної середньої освіти Дубровицької  міської ради у 2023/2024 навчальному році забезпечують  21 заклад:  10 ліцеїв, 11 гімназій (та 3 філії).

        5 закладів середньої освіти мають статус опорного закладу:

Залузький ліцей  Дубровицької міської ради,

Орв’яницький ліцей Дубровицької міської ради,

Сварицевицький ліцей Дубровицької міської ради,

Селецький ліцей імені Олега Ващишина Дубровицької міської ради,

Колківський ліцей Дубровицької міської ради. 

У закладах загальної середньої освіти станом на 01.09.2023 мережа складає 4518 учнів.

        Для організації підвезення учнів є наявні 9 шкільних автобусів. Поточна додаткова потреба – 2 автобуси.

       З метою забезпечення прав дітей із особливими освітніми потребами щодо здобуття ними рівного доступу до якісної освіти, адаптації та інтеграції їх у суспільство у 2023-2024 навчальному році  функціонують  84 класи інклюзивного навчання.

У всіх закладах загальної середньої освіти організоване гаряче харчування. 

Для організації безпечного освітнього середовища у власних закладах загальної середньої освіти облаштовано  21 укриття та орендується 13 укриттів.

       З вересня 2023 року забезпечене ведення електронного журналу у всіх закладах загальної середньої освіти. У всіх закладах створено Q-коди ШЕРИНГ.

Позашкільна освіта


У Центрі дитячої та юнацької творчості працює 36  гуртків,  в яких займається 457 вихованців  за такими напрямами позашкільної освіти: художньо-естетичний, науково-технічний, соціально-реабілітаційний, гуманітарний.

      У Дитячо-юнацькій спортивній школі  функціонують 4 відділення з видів спорту: баскетбол, важка атлетика, волейбол, футбол, в яких займається 392 вихованців.

У Музичній школі Дубровицької міської ради  навчається 193 учні, в тому числі: Миляцької ОТГ – 5 учнів, Висоцької ОТГ – 11 учнів. У школі працює 20 викладачів. Функціонують відділи: відділ народно - духових інструментів, відділ фортепіано та струнно-смичкових інструментів і відділ сольного співу та музично-теоретичних дисциплін.

 

 

 

 

  • Переглядів: 85 728
Уважаемый пользователь! Вы используете устаревший браузер Internet Explorer 6.
Дальнейшее использование этого браузера влечет за собой высокий риск заражения Вашего компьютера вирусами.
Чтобы сделать пребывание в Интернете более удобным и безопасным, рекомендуем установить себе    Internet Explorer 9