Головна
Дубровицька
міська рада
Міністерство освіти і
науки України
Департамент освіти і науки
Рівненської ОДА

Провідник по сайту  »   » » Інфозбірник 2022 рік

Інфозбірник 2022 рік

Про підсумки розвитку дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти Дубровиччини у 2021/2022 навчальному році та пріоритетні завдання на 2022/2023 навчальний рік

    2021/2022 навчальний рік для освітньої галузі всієї країни в цілому та  Дубровицької міської ради зокрема – це рік викликів та випробувань, рік  зміни пріоритетів і цінностей,  рік розуміння значення гуманізму, людиноцентризму, світового визнання і підтримки, це ще один рік практичної  реалізації основних завдань освіти в умовах  воєнного стану в Україні. 

   За цей час освіта Дубровиччини намагалась максимально забезпечити якісно новий рівень дошкільної, загальної середньої та позашкільної підготовки, всебічний розвиток кожної особистості як найвищої цінності суспільства. 2021/2022 навчальний рік йшов у ногу разом із Новою українською школою.

   Аналізуючи роботу упродовж цього навчального року, можемо засвідчити, що за активної співпраці з органами місцевого самоврядування, батьківською громадськістю вдалося не лише забезпечити стабільну роботу галузі, а й зробити реальні кроки щодо модернізації багатьох освітніх ланок.

   Відділ освіти, культури, туризму, молоді та спорту Дубровицької міської ради відповідно до ст.32 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» упродовж 2021-2022 навчальний рік виконував покладені на нього власні (самоврядні) повноваження, а саме: проводив роботу щодо реалізації державної політики в галузі освіти із урахуванням особливостей соціально-культурного середовища та створення умов для реалізації гарантованого Конституцією України права громадян на отримання повної загальної середньої освіти; здійснював управління закладів освіти, підпорядкованими відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту, координував діяльність установ, зміцнював матеріальну базу закладів освіти; здійснював національно-патріотичне виховання як один з головних напрямків виховної роботи.

   Проводилися наради директорів закладів відповідно до плану та потреби.Прийом громадян з особистих питань, розгляд скарг, заяв та питань консультативного характеру здійснювався за встановленим графіком.

   Для надання якісних освітніх послуг необхідне сучасне технічне забезпечення освітнього процесу, яке і було здійснене цьогоріч за підтримки  міського голови та депутатського корпусу. Рішенням сесії Дубровицької міської ради було виділено 533 тис. грн. з місцевого бюджету для співфінансування  національного проєкту Міністерства освіти і науки та Міністерства цифрової трансформації України “Ноутбук кожному вчителю”. Дякуючи Департаменту освіти і науки Рівненської ОДА оперативно було проведено тендерні процедури і вже 08 грудня 2021 року педагогічні працівники закладів освіти Дубровицької міської ради  отримали 278 сучасних ноутбуків.

   З  метою підвищення доступності якісної, конкурентоспроможної освіти для жителів громади та забезпечення особистісного розвитку кожного громадянина відповідно до розпорядження міського голови від  28 вересня 2021 №56/1 була організована робота з розробки Стратегії розвитку освіти Дубровицької міської ради на 2022-2028 роки, яка  спрямована на забезпечення умов функціонування і розвитку системи освіти, впровадження в життя освітніх реформ держави. В рамках реформування системи освіти створюються  умови  рівного доступу до якісної освіти.

   Цей  навчальний рік характеризувався напруженою роботою освітян громади, що була спрямована на створення умов рівного доступу до здобуття якісної освіти в умовах воєнного стану, підготовку до проведення національного мультипредметного тестування,  поліпшення матеріально-технічної бази закладів освіти, реалізацію Концепції «Нова українська школа».

   Пріоритетним завданням відділу було і є надання якісних освітніх послуг територіальній громаді, стабільне функціонування освітньої галузі громади.

   Загалом мережа закладів освіти задовольняє потреби жителів регіону і  налічує 22 заклади дошкільної освіти, 22 заклади загальної середньої освіти та 4 філії, 1 інклюзивно-ресурсний центр, 3  заклади позашкільної освіти – Центр дитячої та юнацької творчості і Дитячо-юнацька спортивна школа та Музична школа.

   Кількість педагогічних працівників у ЗДО – 170, технічного персоналу у ЗДО – 194. Кількість педагогічних працівників у ЗЗСО – 547, технічного персоналу у ЗЗСО – 400.

nfozbrnik-2022.pdf [1.92 Mb] (c: 19)

  • Переглядів: 6 067
Уважаемый пользователь! Вы используете устаревший браузер Internet Explorer 6.
Дальнейшее использование этого браузера влечет за собой высокий риск заражения Вашего компьютера вирусами.
Чтобы сделать пребывание в Интернете более удобным и безопасным, рекомендуем установить себе    Internet Explorer 9