Головна
Дубровицька
міська рада
Міністерство освіти і
науки України
Департамент освіти і науки
Рівненської ОДА

Провідник по сайту  »   » » Сертифікований вчитель – мотивований вчитель!

Сертифікований вчитель – мотивований вчитель!

   У рамках співпраці з Управлінням Державної служби якості освіти в Рівненській області відділом освіти, культури, туризму, молоді та спорту Дубровицької міської ради 31 травня та 02 червня 2022 року проведено навчальні онлайн-зустрічі з питань організації процесу сертифікації педагогічних працівників у 2022 році на тему: «Сертифікація 2022: до професійного вдосконалення педагога через руйнування стереотипів».

   До онлайн-навчань було долучено керівників та сто сімнадцять учителів початкових класів закладів загальної середньої освіти громади.

Зустрічі педагогів відбулися за допомогою застосунку Google Meet. Модератором була Тетяна Таборовець, інспектор з методичної роботи відділу, яка звернулася до присутніх з виступом «Сертифікація в контексті забезпечення якості освіти в громаді. Сертифіковний педагог – мотивований професіонал». Станіслав Рожко, директор Заслуцького НВК «Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад», у якому всі учителі початкових класів успішно пройшли сертифікацію у 2020, 2021 роках поділився «секретом» мотивування педагогів до дії.

   У ході зустрічей педагоги ділилися власним досвідом участі в сертифікації. Наталія Пасько, учасник сертифікації 2020 року, експерт, учитель Велюнського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів ім. Олександра Ярмоліча, ознайомила учасників з нормативно-правовими аспектами сертифікації педагогічних працівників, особливостями реєстрації та проходження  етапів сертифікації.

Олена Дячок, учасник сертифікації 2019 року,  учитель Удрицького ліцею Миляцької сільської ради, та Людмила Харківець, учасник сертифікації 2021 року, учитель Заслуцького НВК «Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Дубровицької міської ради розкрили зміст та сутність професійних компетентностей вчителя початкової школи.

   З практичними порадами щодо проведення навчального заняття та самопрезентації до учасників онлайн-навчань звернулися експерти: Людмила Капітан, учасник сертифікації 2020 року, учитель Дубровицького НВК «Ліцей-школа» та Ніна Правник, учасник сертифікації 2019 року, учитель Орв’яницького закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Дубровицької міської ради.

   Спікери онлайн-навчань доклали максимум зусиль, аби надихнути педагогів-початківців громади зробити ще один крок до саморозвитку та самовдосконалення, та донести до вчительства головний месендж:«Сертифікований вчитель – мотивований вчитель!».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Переглядів: 2 306
Уважаемый пользователь! Вы используете устаревший браузер Internet Explorer 6.
Дальнейшее использование этого браузера влечет за собой высокий риск заражения Вашего компьютера вирусами.
Чтобы сделать пребывание в Интернете более удобным и безопасным, рекомендуем установить себе    Internet Explorer 9