Головна
Дубровицька
міська рада
Міністерство освіти і
науки України
Департамент освіти і науки
Рівненської ОДА

Провідник по сайту  »   » » Який він, рік навчальний 2021-2022, що невпинно добігає свого завершення?

Який він, рік навчальний 2021-2022, що невпинно добігає свого завершення?

   2021/2022 навчальний рік – це рік викликів та випробувань, рік  зміни пріоритетів і цінностей,  це ще один рік практичної  реалізації основних завдань в умовах  реформування  освіти.  Будемо відверті, нелегкий рік. Спочатку COVID-19 вніс свої корективи…, а потім війна…

   Та за цей час освіта Дубровиччини намагалась максимально забезпечити якісно новий рівень дошкільної, загальної середньої та позашкільної підготовки, всебічний розвиток кожної особистості як найвищої цінності суспільства.

   Регулярно проводяться наради керівників закладів освіти з актуальних питань. Прийом громадян, розгляд скарг, заяв та питань консультативного характеру здійснюється за встановленим графіком.

   Пріоритетним завданням відділу було і є надання якісних освітніх послуг територіальній громаді, стабільне функціонування освітньої галузі громад.

   Введення в Україні воєнного стану - це організація роботи закладів в незвичних умовах.  З 24 лютого 2022 року   і по даний час в закладах дошкільної освіти  громади  призупинено освітній процес, оскільки існують наявні  загрози життю і здоров’ю дітей.

   На сьогодні 159 вихованців дошкільного віку перебувають за кордоном, 15 - за межами громади (в Україні). До нашої громади прибуло 57 дітей дошкільного віку, які вимушені були переміститися із зони активних бойових дій. Також за межами громади перебуває 21 працівник закладів дошкільної освіти. З них 4 працівники знаходяться в Україні, 17 – перебувають за кордоном.

   Не дивлячись на те, що освітній процес не відновлено, а  працівники закладів дошкільної освіти перебувають у простої,  налагоджено ефективну комунікацію з батьками та вихованцями. Працівники  ЗДО надають інформаційну, просвітницьку, консультативну підтримку дітям та батькам  щодо розпорядку дня, харчування і діяльності вихованців, а також проводяться  онлайн-заняття та надсилаються записи відео-занять.

   З  24 лютого Міністерство освіти і науки України рекомендувало зупинити освітній процес у закладах освіти всіх рівнів і відправити здобувачів освіти  на двотижневі канікули.

   З 14 березня освітній процес на території Дубровицької міської ради відновився у всіх закладах загальної середньої освіти   у дистанційній формі. До дистанційного навчання приєдналися УСІ здобувачі освіти: і ті, що виїхали за межі країни (майже 500), і ті, що лишилися на місцях (понад 4 000). Також до навчання у закладах освіти Дубровицької міської ради були залучені 50 дітей з числа внутрішньо переміщених. Відповідно до законодавства 11 педагогічних працівників із 21, що виїхали за межі України, працюють дистанційно у своїх закладах освіти.

   24 березня Верховна Рада ухвалила закон, яким у 2022 році скасувала державну підсумкову атестацію для здобувачів повної загальної середньої освіти. МОН  розробило методичні рекомендації щодо закінчення навчального року в умовах воєнного стану (наказ  МОН від 01.04.2022 «Про затвердження методичних рекомендацій що Підсумкове оцінювання рекомендується здійснювати завдяки технологіям дистанційного навчання).

   Станом на 28 березня 2022 року вивчалася російська мова в семи закладах загальної середньої освіти. Педагогічні працівники усіх цих закладів ініціювали відмову від мови агресора, проявивши спротив і свою гідну громадянську позицію в час війни російської федерації проти українського народу. Відповідні рішення були прийняті на засіданнях педагогічних рад та затверджені відповідними наказами керівників закладів освіти.

   Завершення 2021-2022 н.р. у закладах освіти Дубровицької міської ради планується відповідно до затвердженої структури у терміни з 02.06 по 07.06..

   Цьогоріч завершують навчання у закладах освіти Дубровицької міської ради 425 випускників 9-х та 11-х класів. Серед  292 випускників 11-х класів: 4 срібних та 11 золотих медалістів. Серед 384 випускників 9-х класів: 39 учнів отримають свідоцтва з відзнакою.

   Іще одним викликом 2021-2022 навчального року стала заміна звичного ЗНО на національне мультипредметне  тестування, що відбуватиметься в комп’ютерному форматі та включатиме 60 завдань із трьох навчальних предметів: української мови, математики та історії України. 

   Викликів перед освітянською галуззю Дубровиччини стоїть набагато більше, ніж окреслено. І все це ми зможемо зробити лише разом, в одній єдиній команді, удосконалюючи свою педагогічну майстерність, управлінську діяльність, починаючи від відділу освіти, до керівника, вчителя і вихователя.

   Переконані, що спільними зусиллями освіта Дубровиччини буде набувати нових барв. Інакше не можна – наше надійне майбутнє народжується в якості сьогоднішньої освіти та у нашій Перемозі!

 

  • Переглядів: 2 003
Уважаемый пользователь! Вы используете устаревший браузер Internet Explorer 6.
Дальнейшее использование этого браузера влечет за собой высокий риск заражения Вашего компьютера вирусами.
Чтобы сделать пребывание в Интернете более удобным и безопасным, рекомендуем установить себе    Internet Explorer 9