Головна
Дубровицька
міська рада
Міністерство освіти і
науки України
Департамент освіти і науки
Рівненської ОДА

Провідник по сайту  »   » » ЗНО-2022: ЯК ПІДГОТУВАТИСЯ ТА УСПІШНО ПРОЙТИ ТЕСТИ

ЗНО-2022: ЯК ПІДГОТУВАТИСЯ ТА УСПІШНО ПРОЙТИ ТЕСТИ

   Хочете дізнатися відповіді на запитання, що хвилюють майбутніх медиків, інженерів, айтішників, транспортників, будівельників-зодчих, які планують успішно пройти тестування з природничих предметів?

   

   Долучайтеся 21 грудня о 15:00 до розмови з експерткою Українського центру оцінювання якості освіти Ларисою Кремінською на нашому YouTube-каналі. Говоритимемо про те, на що варто зважати, готуючись до тестування з фізики. Цей ефір розпочне низку відеоматеріалів від Українського центру оцінювання якості освіти щодо особливостей ЗНО-2022.

 

   Три наступні наші зустрічі наживо будуть присвячені географії, біології та хімії. Фахівчині відділу змісту природничо-математичних навчальних предметів зупиняться на окремих компетентнісних завданнях тестів із цих дисциплін і розкриють секрети виконання різних завдань.

   

   До 10:00 20 грудня 2021 року всі охочі можуть поставити запитання за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScbWL2nPyjqHS1uLibaZ1Or5uJWVLeBlvrzp3BjB7BKAzVpJQ/viewform

 ЛЕГКО І ДОСТУПНО ПРО ЗНО

 

   Як не розгубитися у вирі інформації? На що варто зважати, готуючись до ЗНО? Які предмети ЗНО/ДПА вибрати?  Чому реєстрація – це не квест, а простий алгоритм?

    Команда Українського центру оцінювання якості освіти проаналізувала всі запити та найпоширеніші запитання, отримані протягом кількох років. І прийняла рішення — розробити та систематизувати для учасників зовнішнього незалежного оцінювання «Путівник учасника ЗНО-2022» (https://testportal.gov.ua/putivnyk-uchasnyka-zno/).

    Це справжній довідник, який дасть відповідь на будь-яке запитання, що може виникнути до, під час, після тестування. Адже ми зібрали в ньому всю потрібну інформацію. Вона для зручності так і згрупована – за форматом «запитання ‒ відповіді».

    Для того щоб полегшити пошуки потрібної сторінки на сайті УЦОЯО, достатньо просто перейти за гіпертекстом або зісканувати QR-код, що є в суперпутівнику.

(https://testportal.gov.ua//wp-content/uploads/2021/12/2022.pdf)

    Він зорієнтує вас у часі та інформаційному просторі. А от відчути атмосферу тестування допоможе пробне ЗНО, реєстрація на яке розпочнеться  5 січня 2022 року.

    Щоб іспит був вдалим, важливо не хвилюватися, тому на всіх етапах підтримка батьків украй потрібна. Як знизити рівень стресу і допомогти сформувати спокійне ставлення до процедури тестування? Експерти центру подбали і про це ‒ підготували поради для батьків.

(https://testportal.gov.ua/porady-batkam/)

    Український і регіональні центри оцінювання якості освіти зроблять усе, щоб ваші випускні оцінки були об’єктивними, а вступ — справедливим.

 Пробне ЗНО-2022: як зареєструватися та взяти участь у тестуванні  

    Вартість участі в одному тестуванні на території Рівненської області становить 300 грн.

Взяти участь у пробному ЗНО фізично можливо щонайбільше із двох предметів:

  • 19 березня – українська мова або українська мова і література;
  • 26 березня – один із предметів на вибір: математика, історія України, хімія, фізика, біологія, географія, іноземна мова (англійська, німецька, французька або іспанська).

Окрім цього всім зареєстрованим учасникам \ учасницям буде надана можливість з усіх предметів ЗНО-2022:

  • завантажити тестові зошити;
  • пройти тестування вдома;
  • отримати результат пробного тестування за допомогою спеціального сервісу;
  • оцінити свій рівень навчальних досягнень.

   Отже, у 2022 році можна буде і ознайомитися з процедурою проведення ЗНО під час пробного тестування з одного чи двох навчальних предметів, і перевірити рівень своїх навчальних досягнень з усіх інших навчальних предметів ЗНО (у разі внесення відповідей на спеціальний сервіс)

Взявши участь у  пробному ЗНО, Ви зможете на прикладі одного предмета ознайомитись із:

  • процедурою проведення зовнішнього незалежного оцінювання;
  • структурою та змістом тестового зошита;
  • порядком доступу до пункту тестування та робочого місця;
  • психологічно налаштуватися на проходження зовнішнього незалежного оцінювання;
  • навчитись ефективно розподіляти час.

   Щоб зареєструватися, потрібно заповнити реєстраційну форму, зайти до особистого кабінету учасника пробного ЗНО за логіном і паролем, отриманими під час реєстрації, роздрукувати квитанцію, оплатити послугу проведення пробного ЗНО, за 5-7 днів в особистому кабінеті учасника пробного ЗНО перевірити факт зарахування коштів.

 

 

  • Переглядів: 1 269
Уважаемый пользователь! Вы используете устаревший браузер Internet Explorer 6.
Дальнейшее использование этого браузера влечет за собой высокий риск заражения Вашего компьютера вирусами.
Чтобы сделать пребывание в Интернете более удобным и безопасным, рекомендуем установить себе    Internet Explorer 9