Головна
Дубровицька
міська рада
Міністерство освіти і
науки України
Департамент освіти і науки
Рівненської ОДА

Провідник по сайту  »   » » Онлайн-засідання територіального методичного об`єднання учителів інформатики

Онлайн-засідання територіального методичного об`єднання учителів інформатики

«Педагоги - основний ключовий елемент

реалізації стандарту. Педагоги будуть

супроводжувати освітній процес,

маючи академічну свободу. І найголовніше,

що основою цього стандарту

є забезпечення достатнього ресурсу

педагогічної майстерності»

               Сергій Шкарлет

 

          Українське суспільство переживає важливий та складний час творення Нової української школи в контексті сучасного розвитку освіти України. Освітня реформа виводить на новий організаційний та концептуальний рівень заклади загальної середньої освіти щодо втілення та практичної реалізації стратегії сучасного суспільного розвитку та впровадження Державного стандарту базової середньої освіти.

         02 грудня 2021 року відбулося засідання територіального методичного об`єднання учителів інформатики закладів загальної середньої освіти відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Дубровицької міської ради з теми «Онлайн-ресурси та платформи для організації освітнього процесу в контексті Державного стандарту базової середньої освіти в умовах переходу на наступний рівень навчання». Питання, що вирішували на засіданні територіального методичного об`єднання учителі інформатики, вказували на шляхи реалізації, щодо  впровадження Державного стандарту базової середньої освіти, а саме: навчально-методичного забезпечення для реалізації нового Державного стандарту базової середньої освіти; програми підвищення кваліфікації педагогів базової школи на засадах концепції Нової української школи.

         Реформа передбачає зміну цілей та основних завдань освіти, зокрема базової загальної середньої освіти відповідно до сучасної освітньої парадигми і світових тенденцій розвитку національних освітніх систем. Досягнення нових цілей української школи потребує постійного пошуку шляхів модернізації змісту освіти. Це вимагатиме реалізації принципово нових інструментів – педагогічних, методичних, які мають ґрунтуватися на особистісно орієнтованому та компетентнісному підходах до навчання, враховувати вікові особливості фізичного, розумового та психічного розвитку дитини на кожному з рівнів освіти, орієнтуватися на здобуття учнями умінь і навичок, необхідних сучасній людині для успішної самореалізації в особистому житті, професійній і громадській діяльності та визначає шляхи підвищення кваліфікації  педагогів.Також учасники семінару зробили акцент на організація освітнього процесу під час тимчасового переходу на навчання з використанням дистанційних технологій. Учитель Сварицевицького ОЗЗСО І-ІІІ ступенів Киркевич Д. В. презентував роботу учасників освітнього процесу на платформі Microsoft Teams.

         Керівник ТМО учителів інформатики Анішкевич А. В., вчителька Сварицевицького ОЗЗСО І-ІІІ ступенів зробила огляд нормативних документів, та проаналізувала перебіг конкурсу “Учитель року -2022” в номінації «Інформатика».

Проаналізувавши величезний спектр питань, які стосуються впровадження Державного стандарту базової середньої освіти, та той різнобій думок, який має на меті їхнє розв'язання, зробили висновок, що який із шляхів вирішення правильний – покаже час. Проте, одна річ залишиться незаперечною: коли діти та їхні наставники готові до змін “знизу”, то це – найкращий показник, і у нас є всі шанси стати цікавими, брендовими і ”класними”.      




 

 

 

 

 

 

 

 

  • Переглядів: 1 083
Уважаемый пользователь! Вы используете устаревший браузер Internet Explorer 6.
Дальнейшее использование этого браузера влечет за собой высокий риск заражения Вашего компьютера вирусами.
Чтобы сделать пребывание в Интернете более удобным и безопасным, рекомендуем установить себе    Internet Explorer 9