Головна
Дубровицька
міська рада
Міністерство освіти і
науки України
Департамент освіти і науки
Рівненської ОДА

Провідник по сайту  »   » » Інноваційні підходи до формування змісту географічної освіти в Новій українській школі

Інноваційні підходи до формування змісту географічної освіти в Новій українській школі

«Інноваційні підходи до формування змісту географічної освіти в Новій українській школі» -

   26 лиспопада 2021 року на таку тему відбулося онлайн-засідання територіального методичного об’єднання учителів географії та економіки загальної середньої освіти відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Дубровицької міської ради. Зустріч підготувала та провела керівник територіального методичного об’єднання учителів географії та економіки - Ніна Миколаївна Абрамович.

   Засідання складалося із теоретичної та практичної частин. Під час проведення теоретичної частини було опрацьовано питання: 

  1. Інноваційні підходи до формування змісту географічної освіти в Новій українській школі (доповідач - Ніна Миколаївна Абрамович, Дубровицька ЗОШ І-ІІІ ступенів №2);
  2. Сучасні освітні технології: веб-конференція, метод «Шість капелюхів», метод "Перевернутий клас", подієва освіта,  гейміфікація (ігрофікація) – навчайся, граючись,  скрайбінг, кейс-метод,  метод Case Study (аналіз конкретної ситуації), метод проектів, інше (з презентацію на дану тему виступила Ганна Василівна Правник (Орв’яницький ЗЗСО І–ІІІ ступенів).

   Цікаво та змістовно пройшла практична частина: педагогічне онлайн-кафе: «Бути креативним та сучасним - хочу поділитись»,  на якій своїм досвідом роботи по використанню інновацій поділилися вчителі географії закладів освіти нашої громади.

   Учителі Лохвич Світлана Петрівна (Підлісненський НВК «ЗОШ І-ІІ ст. – ДНЗ»), Кузьмич Ольга Миколаївна (Великоозерянський НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ»), Чудінович Анатолй Васильович  (Зеленська філія Сварицевицького ОЗЗСО), Колода Ірина Анатоліївна    (Кривицька ЗОШ І-ІІІ ст.), Таборовець Ростислав Анатолійович  (Колківський ЗЗСО І – ІІІ ступенів), Лавор Юлія Віталіївна (Залузький ЗЗСО І – ІІІ ступенів) активно долучилися до обговорення та обмінялися досвідом з практики роботи щодо реалізації сучасних освітніх технологій, як основних шляхів модернізації змісту освіти. Ганна Василівна Правник (Орв’яницький ЗЗСО І – ІІІ ступенів ) поділилась цікавим досвідом використання QR-кодів при вивчені теми «Гірські породи і мінерали» у 6 класі; Валентина Григорівна Грицюк (Сварицевицький ОЗЗСО І – ІІІ ступенів)  поділилась напрацюваннями щодо використання проєктних технологій для відслідковування особистісного зростання при вивченні географії учнями школи. Досвід цікавий та дієвий, тому вчителі громади взяли на замітку для застосування в своїх школах.

   Особлива подяка Юлії Миколаївні Дворак  (Селецький   ЗЗСО І– ІІІ ст. ім. О. Ващишина)  за майстер-клас, який вона провела для вчителів на тему: «Бути креативним та сучасним - хочу поділитися». Вона була дійсно креативною та сучасною, показала, які інтернет-ресурси та програми використовує при підготовці до уроків. Разом з Юлією Миколаївною вчителі пройшли квест по природних зонах Африки, повторили номенклатуру материка, склали ребуси та кросворди і ще багато чого цікавого, що не замітили, як швидко сплинув час. А ще вчителька поділились матеріалами, які можна використати при формувальному та підсумковому оцінюванні.

   Підвела підсумки засідання Абрамович Н. М., проаназізувавши відповіді вчителів на анкету «Упровадження інновацій вчителями географії».

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

  • Переглядів: 1 070
Уважаемый пользователь! Вы используете устаревший браузер Internet Explorer 6.
Дальнейшее использование этого браузера влечет за собой высокий риск заражения Вашего компьютера вирусами.
Чтобы сделать пребывание в Интернете более удобным и безопасным, рекомендуем установить себе    Internet Explorer 9