Головна
Дубровицька
міська рада
Міністерство освіти і
науки України
Департамент освіти і науки
Рівненської ОДА

Провідник по сайту  »   » » Кращий вчитель – це професіонал та агент змін у освіті

Кращий вчитель – це професіонал та агент змін у освіті

   «Технології ніколи не замінять учителя, але вчитель, який ефективно застосовує технології для розвитку своїх учнів, замінить того, хто ними не володіє», - Аллан Каррінгтон.

Саме під таким девізом 10 листопада 2021 року у формі методичного діалогу пройшло онлайн-засідання територіального методичного об’єднання вчителів другого класу закладів загальної середньої освіти відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Дубровицької міської ради з теми «Сучасний урок - співпраця усіх учасників освітнього процесу. Системно-діяльнісний підхід як філософія освіти початкової школи».

   На засіданні розглядали нормативно-правове забезпечення навчально-виховного процесу. Провели обговорення листа МОН від 22.09.2021р. № 1/9-482 «Інструктивно-методичні рекомендації щодо викладання навчальних предметів у закладах загальної середньої освіти у 2021-2022 навчальному році». Відбувся обмін досвідом з використання «сторітеллінгу» – ефективного методу навчання  і виховання школярів. Зокрема, учитель Зеленської філії Сварицевицького ОЗЗСО Вишневська Зореслава Михайлівна поділилася досвідом використання технології «Сторітеллінг». Вона зауважила, що сучасне підростаюче покоління спілкується, переважно, у віртуальному світі. Тому реальне спілкування стає мистецтвом, якому потрібно навчатися. І для цього чудово підходить метод «сторітеллінгу». Адже, за словами Василя Сухомлинського, словесна творчість – це могутній засіб розумового розвитку людини, перед якою відкривається світ.

   Під час «Іспиту на майстерність» учасники засідання розв’язували педагогічні ситуації. Педагоги обговорили новинки з тематичних курсів та вебінарів. На «Інформаційній трибуні» обговорювали питання сертифікації педагогічних працівників.

   «Сертифікація – це оцінювання професійних компетентностей вчителя. Вона допомагає виявити кращих вчителів – професіоналів та агентів змін у освіті, які готові поширювати свій досвід», - такими словами розпочала свій виступ  Бруяка Галина Іванівна, вчитель Заслуцького НВК «ЗОШ І-ІІ ст. – ДНЗ», яка надала детальні рекомендації та поділилася досвідом проходження сертифікації. Вона вважає, що це був позитивний досвід, тому порадила колегам ризикнути та спробувати.

   У підсумку заслухали звіт про роботу територіального методичного об’єднання вчителів другого класу за 2021 рік (Жакун Тамара Пилипівна, керівник), склали перспективний план роботи ТМО вчителів 2 класу на наступний, 2022, рік.

   Учасники засідання отримали матеріали для використання в роботі, методичні рекомендації та список рекомендованої літератури на опрацювання.

                                                       

Тамара Жакун, керівник територіального методичного об’єднання вчителів другого класу

                                        

 

 

 

 

 

  • Переглядів: 1 872
Уважаемый пользователь! Вы используете устаревший браузер Internet Explorer 6.
Дальнейшее использование этого браузера влечет за собой высокий риск заражения Вашего компьютера вирусами.
Чтобы сделать пребывание в Интернете более удобным и безопасным, рекомендуем установить себе    Internet Explorer 9