Головна
Дубровицька
міська рада
Міністерство освіти і
науки України
Департамент освіти і науки
Рівненської ОДА

Провідник по сайту  »   » » Онлайн-зустріч психологів і соціальних педагогів

Онлайн-зустріч психологів і соціальних педагогів

   Про особливу роль психологічної служби освітнього закладу для активного впровадження інклюзивного навчання як системи освітніх послуг, гарантованих державою, що базується на принципах недискримінації, врахуванні багатоманітності людини, ефективного залучення та включення до освітнього процесу всіх його учасників, говорили учасники онлайн-засідання територіального методичного об’єднання практичних психологів та соціальних педагогів загальноосвітніх навчальних закладів відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Дубровицької міської ради 5 жовтня 2021 року, обравши темою спілкування: «Організаційні аспекти діяльності  практичного психолога та соціального педагога за умов інклюзивного навчання».

   Соціальний педагог Селецького закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів імені Олега Ващишина,  Дворак Тетяна Володимирівна, ознайомила учасників із основними напрямками роботи соціального педагога з дітьми з особливими освітніми потребами та їх сім’ями.

   Практичний психолог Колківського закладу загальної середньої освіти  І-ІІІ ступенів,  Бруяка Людмила Миколаївна,  зупинилася на координуючій ролі практичного психолога  в організації інклюзивного навчання у освітніх закладах.

   Кириченко Оксана Миколаївна, практичний  психолог Дубровицького дошкільного навчального закладу №1 детально проаналізувала зміст, основні форми роботи психологічної служби дошкільного закладу.

   Модератор онлайн-заходу, керівник територіального методичного об’єднання практичних психологів та соціальних педагогів, практичний психолог Сварицевицького опорного закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Крупко Наталія Антонівна узагальнила виступи попередніх доповідачів, підкресливши, що у Законі України «Про освіту» зазначено, що жодна дитина не має відчувати себе іншою та виключеною з освітніх, культурних  і соціальних процесів. Учасники затвердили проект методичних рекомендацій по результатах роботи на засіданні.


 

 


 

  • Переглядів: 999
Уважаемый пользователь! Вы используете устаревший браузер Internet Explorer 6.
Дальнейшее использование этого браузера влечет за собой высокий риск заражения Вашего компьютера вирусами.
Чтобы сделать пребывание в Интернете более удобным и безопасным, рекомендуем установить себе    Internet Explorer 9