Головна
Дубровицька
міська рада
Міністерство освіти і
науки України
Департамент освіти і науки
Рівненської ОДА

Провідник по сайту  »   » » Формування репродуктивного здоров’я молоді

Формування репродуктивного здоров’я молоді

    Проблема збереження репродуктивного здоров'я за своєю значущістю, масштабністю, перспективністю, стратегічним характером  сьогодні є однією з найбільш актуальних. 20 березня 2018 року у приміщенні КУ «Дубровицький РМК» відбувся  районний семінар-практикум працівників психологічної служби з теми «Формування репродуктивного здоров’я молоді». У заході взяла участь лікар-гінеколог поліклінічного відділення КЗОЗ «Дубровицька ЦРЛ» Яцковець Н.М., яка висвітлила проблему «Репродуктивне здоров’я молоді: поняття та фактори впливу». Наталія Михайлівна озвучила деякі статистичні дані районного масштабу, розповіла про негативний вплив тютюнопаління, вживання алкоголю та наркотичних речовин на репродуктивну систему та наголосила на актуальності проведення  профілактичної просвітницької роботи в  навчальних закладах району з проблеми формування репродуктивного здоров’я особливо з  дітьми підліткового віку.
   Про інноваційні підходи до організації роботи практичного психолога з розв’язання проблеми репродуктивного здоров’я підростаючого покоління в закладах освіти розповіла Стовба Я.О., практичний психолог Осівського навчально-виховного комплексу. Керівник семінару-практикуму Дворак Т.В. провела з присутніми тренінг «Збереження і зміцнення репродуктивного здоров`я молоді». На  методичний захід підготовлено матеріали: соціально-педагогічні умови збереження репродуктивного здоров’я молоді як основи формування здорової нації (Дубінець О.І., практичний психолог Селецького НВК); методики формування репродуктивної поведінки особистості (Котяш В.П.,  практичний психолог Залузького НВК); рекомендації по оптимізації психолого-педагогічних умов формування репродуктивних установок ( Катрук О.С., методист РМК).
    Сьогодні одне із важливих завдань психологічної служби закладів освіти – збереження і формування репродуктивного здоров’я підростаючого покоління: популяризація серед підлітків і молоді здорового способу життя й важливості цих аспектів для стану репродуктивного здоров’я у майбутньому; сприяння усвідомленню ними необхідності збереження та зміцнення здоров’я як важливої складової успішного дорослого життя; формування відповідального ставлення та мотивації до збереження сімейних цінностей, закладання основ відповідального батьківства. І лише спільно з батьками ці завдання будуть вирішені успішно.
 
Методист Дубровицького РМК О.Катрук

 

Формування репродуктивного здоров’я молоді

 

Формування репродуктивного здоров’я молоді

 

Формування репродуктивного здоров’я молоді

 

Формування репродуктивного здоров’я молоді

 


  • Переглядів: 7 607
Уважаемый пользователь! Вы используете устаревший браузер Internet Explorer 6.
Дальнейшее использование этого браузера влечет за собой высокий риск заражения Вашего компьютера вирусами.
Чтобы сделать пребывание в Интернете более удобным и безопасным, рекомендуем установить себе    Internet Explorer 9