Головна
Дубровицька
міська рада
Міністерство освіти і
науки України
Департамент освіти і науки
Рівненської ОДА

Провідник по сайту  »   » » З любов’ю до рідного народу і землі

З любов’ю до рідного народу і землі

Тільки духовність спроможна зробити Україну

суб'єктом світової історії.

(С. Кримський)


24-25 березня 2016 року водинадцяте Національний університет «Острозька академія» гостинно прийняв 15 учасників фіналу Всеукраїнського фестивалю-конкурсу «Учитель року з предметів духовно-морального спрямування – 2016» із 7-ми областей України. Запрошені - вихователі дошкільних навчальних закладів, учителі загальноосвітніх шкіл, викладачі професійно-технічних і вищих навчальних закладів України, які викладають предмети духовно-морального спрямування, а саме: «Етика», «Основи християнської етики», «Християнська етика в українській культурі», «Етика: духовні засади», «Людина і світ», «Людина і суспільство» тощо. Фіналісти фестивалю пройшли через конкурсні випробування, що цьогоріч були приурочені темі «Біблія про любов до рідного народу й землі»(до 440-річчя заснування Острозької академії — колиски «Острозької Біблії») і складались із пʼяти етапів: письмовий тест назнання Святого Письма;представлення повідомлення на тему «Роль Острозької академії (16-17 ст. та 20-21 ст.)у перекладі Біблії й поширенні біблійних цінностей»; презентація фрагменту уроку для певного класу (за власним вибором з урахуванням загальної теми);демонстрація фрагменту уроку або виховного заходу- «Творчість науроці духовно-морального спрямування»;розв’язання ситуацій духовно-морального змісту.

З любов’ю до рідного народу і землі

Достойно презентувала Рівненщину учасник з нашого краю – Світлана Миколаївна Постоєва, керівник районного семінару-практикуму учителів предметів духовно-морального спрямування, учитель основ християнської етики Висоцької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів. Вразивши фаховою майстерністю присутніх, Світлана Миколаївна отримала звання лауреата ХІ Всеукраїнського фестивалю-конкурсу «Учитель року з предметів духовно-морального спрямування – 2016» та грамоту «За творчий підхід до викладання курсів духовно-морального спрямування», подарунки від організаторів та спонсорів фестивалю.

«Справжнім долученням до світової освіти для учасників була можливість прослухати відкриту лекцію доктора Брюса А. Літла з Кембріджа, професора, старшого викладача філософії, директора колекції Френсіса А. Шеффера, США - видатного християнського апологета, який простежує історію створення і розвитку теодицеї, починаючи з Блаженного Августина до сучасності.(Більше десяти років Брюс Літл викладає в університетах і школах Європи та Азії. Має публікації у наукових журналах. З 2001 року очолює Центр віри й культури Л. Расс Буш у Південно-Східній богословській семінарії)», - розповіла Світлана Постоєва.

«Острозька академія» - колиска європейської та української освіти дарувала усім присутнім ще одну цікаву зустріч із знаним науковцем, дослідником,архімандритомГреко-Католицької Церкви, докторомбогослов'яі доктором літургіки, біблійнимперекладачем,ієромонахомСтудитського уставу, лауреатомШевченківської премії(за перекладОстрозької Бібліїсучасною українською мовою, 2007), почеснимпрофесоромі завідувачем кафедри богослов'яНаціонального університету «Острозька академія»Рафаїлом Турконяком.«У2003році він закінчив унікальний 30-ти річний перекладОстрозької Бібліїсучасною українською мовою, дослідивши відомі тексти Святого Письма (оригінали) різними мовами.Отець Рафаїл власноручно створив старослов'янський шрифт, вимальовуючи на комп'ютері кожну літеру— велику й малу, кожен значок, властивий цій мові, розміщуючи їх так, як вони були надруковані в Острозькій Біблії.Вчений архімандрит Рафаїл Турконяк говорив, що цей новий, четвертий переклад Святого Письма українською мовою можна назвати новим етапом в історії українських перекладів Біблії. Вперше у нас є український Старий Завіт, перекладений не з єврейської мови, а з грецького тексту сімдесятьох. Це не літературний переклад, а дослівний. Основним для Турконяка було якомога точніше передати оригінальний церковнослов’янський текст Острозької Біблії, що складається з 76 книг. Такого повного списку не має жоден інший переклад» -захоплено згадувала по приїзді з м. Острога Світлана Миколаївна, збагатившись незабутніми враженнями та знаннями на фіналі Конкурсу.

Щиро вітаємо пані Світлану зі званням лауреата, висловлюємо вдячність за ентузіазм, любов до благородної праці, активну життєву позицію та бажаємо вчительці й надалі творчого натхнення, нових звершень і успіхів на освітянській ниві!

Тетяна Пікнер, методист КУ «Дубровицький РМК»
 
З любов’ю до рідного народу і землі
З любов’ю до рідного народу і землі
З любов’ю до рідного народу і землі
  • Переглядів: 4 472
Уважаемый пользователь! Вы используете устаревший браузер Internet Explorer 6.
Дальнейшее использование этого браузера влечет за собой высокий риск заражения Вашего компьютера вирусами.
Чтобы сделать пребывание в Интернете более удобным и безопасным, рекомендуем установить себе    Internet Explorer 9