Головна
Дубровицька
міська рада
Міністерство освіти і
науки України
Департамент освіти і науки
Рівненської ОДА

Провідник по сайту  »   » » Року первинної профспілкової організації присвячено.

Року первинної профспілкової організації присвячено.
 
 
 

27 квітня відбувся 11 Форум голів первинних профспілкових організацій, організований Федерацією профспілок Рівненської області, присвячений 2017 року - року первинної профспілкової організації.

Дубровицьку районну організацію профспілки працівників освіти на форумі представляли – голова ради профспілки Твердюк В.М., голова профкому Селецького НВК, заступник голови ради профспілки Кузіна Л.С., голова профкому Миляцького НВК, голова координаційної ради профспілок Миляцької ОТГ, - Малош Т.І.

Члени Ради Федерації профспілок Рівненщини разом з учасниками Форуму голів первинних профспілкових організацій Рівненщини розглянули питання «Про виконання вимог профспілок з захисту прав та інтересів працюючих та завдання Федерації профспілок області, її членських організацій з посилення соціально-економічного захисту спілчан, підвищення ефективності соціального діалогу». Основні акценти доповіді, з якою виступив голова ФПО Шершун М.Х. – це висвітлення боротьби профспілок за досягнення гідної праці (підвищення частки заробітної плати в собівартості продукції до європейського рівня, належна охорона праці, ефективний соціальний захист для кожного трудівника в Україні). Зокрема, він зазначив, що до соціальних партнерів - влади та роботодавців Федерацією профспілок України під час акцій протесту, що пройшли в Києві впродовж минулого року, та в ході переговорного процесу, висунуто ряд вимог, 11 з яких виконується повністю або частково. Серед них такі вимоги як:

- встановити з 1 січня 2017 року мінімальну заробітну плату на рівні реального прожиткового мінімуму, розрахованого на базі оновленого «споживчого кошика» - 3200 грн, забезпечити відповідні видатки у Державному бюджеті-2017;

- вжити конкретні дії для розвитку ефективного, конкурентоспроможного національного виробництва. Зменшити податкове навантаження на малий та середній бізнес з метою його збереження та розвитку;

- підписати нову Генеральну угоду з Урядом на 2016-2017 роки та внести доповнення до Територіальних та Галузевих угод. Підписання такої угоди було важливим кроком, адже норми раніше діючої застаріли й було дуже проблематично застосовувати їх при укладенні колективних договорів тощо.

Не виконані дві основні вимоги:

- встановити економічно-обгрунтовану ціну на газ та прозорі комунальні тарифи та поновити санаторно-куротне лікування та дитяче оздоровлення через Фонд соціального страхування з ТВП.

Профспілки вимагатимуть і надалі виконання цих вимог всіма законними методами. Але для цього підкреслив доповідач , вони самі повинні бути більш згуртованими, фінансово-сильними та організаційно єдиними.

Як домогтися цього і радилися учасники засідання разом з головами первинок.яким випадає головна роль у виконанні поставлених завдань.

Кращих з кращих лідерів та активістів первинних профспілкових організацій відзначено нагородами ФПУ і Федерації профспілок області.

В роботі Ради і Форуму взяли участь представники від влади і роботодавців, соціальні партнери. З увагою учасники засідання сприйняли виступи заступника голови Рівненської обласної ради Олексія Бучинського, заступника голови ФПУ Євгена Драп’ятого та народного депутата Сергія Капліна. Вони були єдиними в думці, що профспілковий рух країни має величезний потенціал, Ця сила, згуртована і цілеспрямована, здатна побудувати в Україні Швецію. І вона має бути гідно представлена в Парламенті країни, як рівноправний соціальний партнер владі і роботодавцям.

 


 

 

Року первинної профспілкової організації присвячено.


  • Переглядів: 14 669
Добавление комментария
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив .
, .

Уважаемый пользователь! Вы используете устаревший браузер Internet Explorer 6.
Дальнейшее использование этого браузера влечет за собой высокий риск заражения Вашего компьютера вирусами.
Чтобы сделать пребывание в Интернете более удобным и безопасным, рекомендуем установить себе    Internet Explorer 9