Головна
Дубровицька
міська рада
Міністерство освіти і
науки України
Департамент освіти і науки
Рівненської ОДА

Провідник по сайту  »   » » Дискусія за круглим столом «Історія тисячолітньої Дубровиці»

Дискусія за круглим столом «Історія тисячолітньої Дубровиці»

   У різдвяні дні на пропозицію освітян, які через війну знайшли прихисток у Дубровиці із Лисичанська, Северодонецька, Донецької, Запоріжської, Миколаївської областей, рада профспілки працівників освіти і науки України спільно із центральною бібліотекою провели дискусію за круглим столом «Історія тисячолітньої Дубровиці».
   У якості експертів виступили вчителі шкіл та спеціалісти бібліотеки. Модератор голова ради профспілки – Віра Твердюк. Директор музичної школи Ірина Деркач. провела екскурсію по костелу, як памятці національної культури. Про найдавніший період в історії нашого краю розповів директор Лютинської гімназії Михайло Гриневич, про пошуки та визнання тисячоліття Дубровиці – методист ЦБ Лілія Соя,про місце Анастасії та Улянії Гольшанських в історії Дубровиці та України, Православну церкву України Різдва Богородиці – вчитель Дубровицької гімназії Вікторія Станкявічус, про унікальну просвіту у Бережниці та Авеніра Коломійця,, заслуженого скульптора України Теодосію Бриж – директор Бережницької гімназії Галина Кедрук, про члена спілки письменників України, поета – гумориста, вчителя – методиста – Петра Красюка – бібліотекар Наталя Верес,про УПА на території краю – Вячеслав Боковець - вчитель Дубровицького ліцею, говірки Дубровиччини – вчитель Залужського ліцею - Олександр Котяш.
   Усі напрямки дискусії були цікавими для учасників. За словами Олени Доброполової вони відчувають щирість, гостинність та шляхетність дубровичан. Тепер іншими очима будуть дивитися на наші храми,пам’ятники, вулиці, розуміти вислів тисячолітня Дубровиця.
   Присутні оглянули книжкову виставку, присвячену Дубровиці та виставку знахідок найдавнішого періоду з колекції Михайла Гриневича.Відбулася презентація книги Василя Попенка і Юрія Максименка "Літописні князі нашого краю.до 1000 ліття Дубровиці". Учасників запросили відвідати Дубровицький краєзнавчий музей та засідання літературного обєднання «Журавлини» а також спрямували до перегляду відео про наш край та Дубровичан.

З вітальним словом до присутніх звернулися начальник відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Дубровицької міської ради Ніна Стасюк та її заступник – Олена Рабешко.
   Друга частина зустрічі присвячена Різдвяним святам та коляді. Група колядників Дубровицького будинку культури привітала всіх колядою. Наталя Верес розповіла про символи цього свята – свічку, дідух, кутю, узвар, вареники та запросила до різдвяного столу - скуштувати святкові страви.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Переглядів: 4 507
Уважаемый пользователь! Вы используете устаревший браузер Internet Explorer 6.
Дальнейшее использование этого браузера влечет за собой высокий риск заражения Вашего компьютера вирусами.
Чтобы сделать пребывание в Интернете более удобным и безопасным, рекомендуем установить себе    Internet Explorer 9