Головна
Дубровицька
міська рада
Міністерство освіти і
науки України
Департамент освіти і науки
Рівненської ОДА

Провідник по сайту  »   » » ПРО ВИКОНАННЯ НАВЧАЛЬНОГО ПЛАНУ ЦЕНТРУ ДИТЯЧОЇ ТА ЮНАЦЬКОЇ ТВОРЧОСТІ ЗА 2021-2022 Н.Р. ТА РОБОТУ УЧНІВСЬКОГО САМОВРЯДУВАННЯ «ЛІДЕР»

ПРО ВИКОНАННЯ НАВЧАЛЬНОГО ПЛАНУ ЦЕНТРУ ДИТЯЧОЇ ТА ЮНАЦЬКОЇ ТВОРЧОСТІ ЗА 2021-2022 Н.Р. ТА РОБОТУ УЧНІВСЬКОГО САМОВРЯДУВАННЯ «ЛІДЕР»

   У 2021/2022  навчальному році в  Центрі дитячої та юнацької творчості працювало 35 гуртків. Позашкільну освіту  здобували 455 дітей. Вихованці мали  можливість  займатися у гуртках  за  такими напрямами позашкільної освіти: художньо-естетичний,  науково-технічний, соціально-реабілітаційний та  гуманітарний.

   Освітній  процес  в закладі здійснювали  7 педагогів. Середня   наповнюваність  груп  становила  10-15  вихованців.  Гуртки класифікувалися за двома  рівнями: початковий та  основний.

   Навчання в гуртках відбувалося за типовими  навчальними планами і програмами, затвердженими  центральними  органами  виконавчої влади (МОН), а також, за навчальними планами і програмами, затвердженими відділом освіти, культури, туризму, молоді та спорту

Дубровицької міської ради та   програмами, схваленими педагогічною радою ЦДЮТ. Забезпечення діяльності гуртків та інших творчих об’єднань  Центру дитячої та юнацької творчості  навчальними програмами висвітлено на сайті закладу.

   Навчальний план Центру дитячої та юнацької творчості дає цілісне уявлення про зміст і структуру, кількість годин за напрямом позашкільної освіти та роком навчання, визначає гранично допустиме тижневе навантаження для здобувачів позашкільної освіти. Загальний обсяг навчального навантаження ЦДЮТ складав 132 години/тиждень. Гурткові заняття  організовувалися  за семестровою системою:

І семестр – з 1вересня до 31 грудня;

ІІ семестр – з 2 січня до 31 травня.

   Тривалість занять визначалася  навчальними планами та навчальними програмами з урахуванням психофізіологічного розвитку та допустимого навантаження для різних вікових категорій і становила для вихованців:

- віком від 3 до 6 років – 30 хвилин;

- віком від 6 до 7 років – 35 хвилин;

- від 7 років – 45 хвилин.

   Календарні плани керівників гуртків велися у журналах обліку гурткової роботи відповідно до  навчальних програм з позашкільної освіти. Під час перевірок, які здійснювалися неодноразово, зверталась увага на якість і своєчасність виконання  навчальних програм, зміст програмового матеріалу з кожної теми і запис виконання його в журналі. Керівники гуртків, які перебували на лікарняному, на курсах підвищення кваліфікації, з метою виконання навчальних  програм  здійснювали ущільнення вивчення матеріалу шляхом об’єднання навчальних тем. 

   У другому  семестрі 2021-2022 навчального року робота гуртків та інших творчих об’єднань здійснювалася відповідно до Закону України «Про режим воєнного стану», Указу Президента України від 24 лютого 2022 року № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні»,  з урахуванням  листа  Міністерства освіти і науки України від 06 березня 2022 року № 1/3276-22.

   У період запровадження навчання в дистанційному режимі керівники гуртків самостійно визначали  потребу у внесенні змін до календарного планування, розподілу навчального часу на вивчення окремих тем з урахуванням особливостей напряму навчання та  рівня підготовки вихованців. Самостійно керівники гуртків обирали і платформи, форми і методи для проведення дистанційних навчальних занять, забезпечуючи при цьому досягнення конкретних очікуваних результатів, зазначених у навчальних програмах. Розклад  дистанційних  занять розміщувався на сайті ЦДЮТ.

   Навчальний план  ЦДЮТ  за 2021/2022 навчальний  рік виконаний в повному обсязі. 

   При  Центрі дитячої та юнацької творчості Дубровицької міської ради діє рада старшокласників «Лідер» Дубровицької міської ради, діяльність якої спрямована на формування життєвої та соціальної компетенції особистості з високоморальними принципами, готової здійснювати самостійний вибір, приймати відповідальні рішення у різноманітних життєвих ситуаціях.

   Упродовж  навчального року рада старшокласників «Лідер» Дубровицької міської ради працювала  над реалізацією проєктів  «Створення книги Пам’яті Героїв АТО/ООС» та «Буккросинг». Проєкт «Створення книги пам’яті Героїв АТО/ООС»  мав на меті збір та упорядкування інформації про учасників АТО/ООС», прояв шани та поваги живим та полеглим  Героям Дубровиччини, формування у школярів почуття гордості за свою Батьківщину, виховувати патріотичні почуття, любов до України.  Завдання даного проєкту – донести до свідомості підростаючого покоління, що захист незалежності та територіальної цілісності рідної землі в усі часи був покликанням та обов’язком справжніх чоловіків. Щодо проєкту «Буккросинг», то обмінюватися книгами завжди було однією з добрих традицій. Метою даного проекту є популяризація книги, як предмета першої необхідності в умовах сьогодення, підвищення читацької активності, спонукання цікавості школярів до читання, збереження книги, як культурної спадщини.

   Рада старшокласників «Лідер» долучилася до проведення патріотичної акції «Напиши листа солдату!», яка проходила у квітні 2022 року. Усі зібрані листи, вірші, малюнки, обереги було передано Захисникам України.

   У рамках фестивалю «Надія Дубровиччини - 2022» за підсумками 2021-2022н.р. та за активну громадянську позицію, соціальну активність, творчу ініціативу Анну Ковальську, голову ради старшокласників «Лідер» Дубровицької міської ради нагороджено Подякою міського голови  у номінації «Лідер» та сертифікатом на отримання грошової премії.

 

  • Переглядів: 1 917
Уважаемый пользователь! Вы используете устаревший браузер Internet Explorer 6.
Дальнейшее использование этого браузера влечет за собой высокий риск заражения Вашего компьютера вирусами.
Чтобы сделать пребывание в Интернете более удобным и безопасным, рекомендуем установить себе    Internet Explorer 9