Головна
Дубровицька
міська рада
Міністерство освіти і
науки України
Департамент освіти і науки
Рівненської ОДА

Провідник по сайту  »   » » Солідарність освітян району.

Солідарність освітян району.

Сьогодні у Дубровиці відбувся багатолюдний мітинг і демонстрація працівників закладів освіти району, організовані відповідно до рішень первинних профорганізацій радою районної організації профспілки працівників освіти і науки України. Участь в акції взяли представники всіх професій і посад із 25 шкіл та НВК району. Учасники вимагали забезпечення освітньої галузі бюджетним фінансуванням у 2018 році, в першу чергу на заробітну плату непедагогічних працівників, фінансування дошкільної освіти та оплату курсової перепідготовки педагогів району. Серед виступаючих голова райради профспілки Твердюк В.М., працівниця Дубровицького ліцею Гаврилович М.І., заступник голови ПК ліцею Боковець В.М.,, вчитель ЗОШ №1 міста Станкявічус В.К .До мітингувальників вийшли голова райдержадміністрації Петрушко М.М. та заступник Ващишин П.Є..Голові РДА вручено вимоги учасників акції. Голова РДА Петрушко М.М. уже підписав дорученя всім службам, причетним до надходження в районний бюджет та фінансування освітніх закладів - винайти можливості забезпечення виплати заробітної плати непедагогічним працівникам шкіл району та не допустити заборгованості по зарплаті.

 
 

Солідарність освітян району.

 

Солідарність освітян району.

 

Солідарність освітян району.

 

Резолюція мітингу 03.05.2018 року.

 

Рівень власних надходжень районного бюджету не спроможний утримувати бюджетну сферу району! Заклади освіти утримуються фактично за надану державою додаткову дотацію, що покриває потреби освіти на 64%.

Ми проти вирішення проблемифінансування освіти тільки за рахунок оптимізації навчальних закладів! Ми за наповнення місцевих бюджетів! Підтримуємо постанови Кабміну,якими державним адміністраціям доручено забезпечити наповнення місцевих бюджетів , вишукати додаткові надходження до бюджетів, у тому числі за рахунок розширення зони оподаткування ,створення нових робочих місць та детинізації економіки!

ВИМАГАЄМО! Районній раді та районній держадміністрації:

1. Забезпечити фінансуваннята матеріально – технічне утримання, проведення заходів по галузі «Освіта» відповідно до встановлених норм, як передбачено ст.32 Закону України «Про місцеве самоврядування» та ст.89 і 90 Бюджетного Кодексу

2.Не допустити заборгованості по зарплаті. Відповідно до ст.77 Бюджетного Кодексу України враховувати і забезпечити у першочерговому порядку повну і вчасну виплату заробітної плати непедагогічним працівникам та працівникам дошкільної освіти двічі на місяць, лише після цього фінансуватиінші видатки (програми розвитку) і т.д.

3.Закликаємо зберегти робочі місця в закладах освіти!

4.Вимагаємо реалізації права педагогічних працівників на оплату підвищення кваліфікації ( ст.57 Закону України «Про освіту»), виділення для цього з районного бюджету або залишків освітньої субвенції 2017 року 523 тисячі грн.

5.До 14 травня провести засідання комісії по виплаті заробітної плати за участю спеціалістів РДА, депутатів райради, обласної ради та представників ради профспілки працівників освіти, директорів шкіл.

6.Запровадити звіти Дубровицької РДА перед громадськістю та на сесії районної ради про проведені заходи по наповненню районного бюджету.

 

 

Від імені учасників мітингу - голова ради профспілкиТвердюк В.М.

 

 


Солідарність освітян району.

 

Солідарність освітян району.

 

Солідарність освітян району.

 

Солідарність освітян району.

 


  • Переглядів: 19 612
Уважаемый пользователь! Вы используете устаревший браузер Internet Explorer 6.
Дальнейшее использование этого браузера влечет за собой высокий риск заражения Вашего компьютера вирусами.
Чтобы сделать пребывание в Интернете более удобным и безопасным, рекомендуем установить себе    Internet Explorer 9