Головна
Дубровицька
міська рада
Міністерство освіти і
науки України
Департамент освіти і науки
Рівненської ОДА

Провідник по сайту  »   » » Інфозбірник - 2021

Інфозбірник - 2021

 


Про підсумки розвитку дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти Дубровиччини у 2020/2021 навчальному році та пріоритетні завдання на 2021/2022 навчальний рік


Освіта була й надалі залишається найвищим пріоритетом, основою для розвитку особистості, суспільства та держави. Тому створення високоефективної системи якісної освіти – це об’єктивна вимога часу.

Діяльність відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Дубровицької міської ради у  2020/2021  навчальному  році  була спрямована на реалізацію державної  політики  в  галузі  освіти,  збереження  кількісних  і  якісних параметрів мережі закладів дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти, створення належних умов їх функціонування й  розвитку, забезпечення кожній дитині рівного доступу до якісної освіти, удосконалення  змісту  освітнього  процесу, упровадження  нових  освітніх технологій,  підвищення  престижу професії  вчителя. 

З огляду на пандемію COVID-19, спричинену коронавірусною хворобою SARS-COV-2, та запроваджені карантинні обмеження, перед системою освіти постали нові виклики, пов’язані з забезпеченням неперервності освітнього процесу, спроможністю освітніх закладів забезпечити якість і сталість здобуття освіти в умовах карантинних обмежень, необхідністю розвитку дистанційної форми здобуття освіти. Усе це спонукає активізувати діджиталізацію освітнього середовища шляхом забезпечення закладів освіти швидкісним доступом до мережі «Інтернет», а здобувачів освіти і педагогічних працівників – цифровими пристроями та електронними освітніми ресурсами.

Із метою визначення плану розвитку освітньої галузі, концептуальних підходів до вирішення основних проблем освітнього процесу, інноваційного розвитку освіти в громаді, забезпечення рівного доступу до здобуття якісної освіти, соціального захисту всіх учасників освітнього процесу, удосконалення механізму управління освітою та її фінансування розроблено Стратегію розвитку освітньої галузі Дубровицької міської ради на 2021/2025 роки, що вже пройшла громадське обговорення та готова до затвердження.

Для оперативного вивчення та вирішення питань належного функціонування освітньої галузі впродовж 2020/2021 навчального року щомісяця проводилися наради з керівниками закладів освіти. Забезпечено висвітлення питань освітнього процесу на сторінках  «Дубровицького вісника», обласних газет  та на сайті відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту.



nfozbrnik-2021.pdf [600.38 Kb] (c: 70)

 

  • Переглядів: 45 495
Уважаемый пользователь! Вы используете устаревший браузер Internet Explorer 6.
Дальнейшее использование этого браузера влечет за собой высокий риск заражения Вашего компьютера вирусами.
Чтобы сделать пребывание в Интернете более удобным и безопасным, рекомендуем установить себе    Internet Explorer 9