Головна
Дубровицька
міська рада
Міністерство освіти і
науки України
Департамент освіти і науки
Рівненської ОДА

Провідник по сайту  »   » » БЕЗПЕЧНЕ ОСВІТНЄ СЕРЕДОВИЩЕ

БЕЗПЕЧНЕ ОСВІТНЄ СЕРЕДОВИЩЕ


 ЦИВІЛЬНИЙ ЗАХИСТ

      Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 11.08.2020 № 1037 «Про введення в дію Табеля термінових та строкових донесень Міністерства освіти і науки України з питань цивільного захисту та безпеки життєдіяльності»  з метою планування роботи з питань цивільного захисту відділом освіти, культури, туризму, молоді та спорту щорічно складається   наказ № 315 від 19.12.2023 року  «Про підсумки виконання заходів з цивільного захисту за 2023 рік та затвердження плану заходів  на 2024 рік», де  підсумовується зроблена робота щодо розвитку та вдосконалення цивільного захисту функціональної підсистеми «Освіта і наука України».

наказ № 315 від 19.12.2023 року  «Про підсумки виконання заходів з цивільного захисту за 2023 рік та затвердження плану заходів  на 2024 рік»

Відповідно до Положення про організацію роботи з охорони праці та безпеки життєдіяльності учасників освітнього процесу в установах і закладах освіти, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 26.12.2017 № 1669, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 23.01.2018 за № 100/31552 керівники закладів освіти є відповідальним за створення безпечних умов освітнього процесу та не дозволяють проведення освітнього процесу за наявності шкідливих та небезпечних умов.

Протягом 2023 року 18 посадових  осіб  пройшли навчання з питань пожежної безпеки, 14 посадових осіб закладів освіти пройшли функціональне навчання з цивільного захисту  в НМЦ ЦЗ та БЖД Рівненської області.

Забезпечено заклади первинними засобами пожежогасіння для цього  придбано 30 штук для закладів дошкільної освіти  та проведено технічне обслуговування всіх наявних вогнегасників в закладах загальної середньої та дошкільної освіти.

Постійно здійснюються утримання шляхів евакуації вільними, а двері та грати на вікнах на період перебування учасників освітнього процесу в закладі відчиненими, на кожному робочому місці розміщені таблички з відповідальними працівниками за пожежний стан в кожному приміщенні, на всіх розетках в усіх приміщеннях  наклеєна помітка  220 В.

 

З метою організації роботи із підготовки закладу освіти до нового навчального року керівники закладів освіти Дубровицької громади вжили  заходів щодо приведення інженерно-технічних комунікацій, устаткування, обладнання у відповідність до чинних стандартів, правил, норм.

Задля організованого початку нового навчального року керівники закладів освіти наприкінці поточного начального  року видали  накази «Про підготовку до нового навчального року» яким затвердили плани заходів щодо підготовки закладу освіти до нового навчального року та опалювального сезону,  план організаційних та ремонтних робіт, що передбачає виконання основних робіт до початку експлуатації приміщень закладів освіти в новому навчальному році, а також визначають склад, завдання і порядок роботи робочої комісії з перевірки виконання організаційних та ремонтних робіт.

Крім того, розпорядженням міського голови  Дубровицької міської ради від  26.06.2023 № 40  «Про проведення огляду готовності закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної освіти Дубровицької міської ради до нового навчального року та проходження осінньо-зимового періоду»   з метою встановлення рівня готовності освітніх закладів до роботи в 2023/2024 навчальному році» та  наказом  відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Дубровицької міської ради №169 від 26.06.2023 р.   створена постійно діюча технічна комісія з обстеження приміщень, інженерно-технічних комунікацій закладів освіти  до якої входять представник органу управління освітою (голова комісії), керівник закладу освіти, представник профспілкової організації закладу освіти, представник територіального органу Державної служби якості освіти України, а також представники місцевих органів державного нагляду (цивільний захист, пожежна безпека, Національна поліція, охорона праці, санітарно-епідеміологічний нагляд тощо – за згодою). Комісія проводить огляд будівель, приміщень, комунікацій з метою приведення інженерно-технічних комунікацій, устаткування, обладнання у відповідність до чинних стандартів, правил, норм з охорони праці, а також підготовки закладу освіти до опалювального сезону, визначає готовність навчальних кабінетів, майстерень, спортзалів, ігрових та спортивних майданчиків, інших приміщень, а також укриттів фонду захисних споруд цивільного захисту до нового навчального року та склала:

акти обстеження приміщень та інженерних комунікацій  закладу освіти до початку навчального року та опалювального сезону;

акти-дозволи на введення їх в експлуатацію. До акт-дозволу на введення в експлуатацію спортзалу і спортивних споруд додаються відомості про випробування навчального спортивного обладнання, що розміщено в них для використання в освітньому процесі;

акти огляду стану готовності захисної споруди цивільного захисту (сховище або протирадіаційне укриття, що є на балансі закладу освіти

акти огляду об'єкта (будівлі, споруди, приміщення) щодо можливості його використання для укриття населення як найпростішого укриття.

Після огляду постійно діюча технічна комісія вирішила, що  всі 24 заклади загальної середньої освіти  та 16 закладів дошкільної освіти і 5 дошкільних підрозділів готові до початку нового 2023/2024 навчального року.

Прийом в експлуатацію закладу освіти здійснився  на підставі акту прийому готовності закладу освіти до нового 2023/2024  навчального року що затвердився  Дубровицькою міською радою.

 

ЗАХИСНІ СПОРУДИ ЦИВІЛЬНОГО ЗАХИСТУ.

За результатами роботи комісії з огляду захисних споруд цивільного значення у Дубровицькій територіальній громаді створено фонд захисних споруд цивільного захисту відповідно до таблиці:

Найменування територіальної громади

Найменування показника

Кількість закладів освіти та учасників освітнього процесу у них:

Кількість об’єктів (з філіями) та учасників освітнього процесу у них:

Кількість протирадіаційних укриттів (ПРУ):

Усього, в тому числі:

ЗЗСО

ЗДО

Інших (ЗПО, ДЮСШ, ІРЦ)

Усього, в тому числі:

ЗЗСО

ЗДО

Інших (ЗПО, ДЮСШ, ІРЦ)

Усього, в тому числі:

ЗЗСО

ЗДО

Інших (ЗПО, ДЮСШ, ІРЦ)

Дубровицька міська рада

Шт..

40

21

16

2

44

24

16

2

11

8

3

0

осіб

6699

5441

1099

159

6699

5441

1099

159

2773

2623

150

0

Найменування територіальної громади

Найменування показника

Кількість найпростіших укриттів об лаштованих у власних закладах (НУ):

Організовано ЗСЦЗ, СПП, НУ інших суб'єктів господарювання

Кількість закладів (об'єктів) у яких відсутні захисні споруди та учасників освітнього процесу у них

Дубровицька міська рада

 

Усього в т.ч.:

ЗЗСО

ЗДО

Інших (ЗПО, ДЮСШ, ІРЦ)

Усього в т.ч.:

ЗЗСО

ЗДО

Інших (ЗПО, ДЮСШ, ІРЦ)

Усього в т.ч.:

ЗЗСО

ЗДО

Інших (ЗПО, ДЮСШ, ІРЦ)

Шт..

27

13

14

0

8

3

3

2

0

0

0

0

осіб

3032

2249

783

0

894

569

166

159

0

0

0

0

          Для ремонту та облаштування захисних споруд закладів освіти з місцевого бюджету у 2023 році було залучено 1 539 197 ( один мільйон п’ятсот тридцять девять тисяч сто дев’яносто сім гривень).

          Детальнішу інформацію про захисні споруди цивільного значення у розрізі окремого закладу освіти Дубровицької міської ради можна побачити у нижче наведеній  таблиці «фонд захисних споруд цивільного захисту»  

 

 

 

 

№ п/п

Назва закладу об'єкту фонду захисних споруд цивільного захисту, його місцезнаходження

Тип споруд/укриттів цивільного захисту, які можуть використовуватися для перебування дітей, учнів, студентів і працівників закладів освіти (протирадіаційне укриття, найпростіше укриття)

Кількість людей, для укриттям яких розрахова споруда цивільного захисту (місткість)

Загальна площа,                   м. кв.

Заклади загальної середньої освіти

1

Бережківський ліцей  Дубровицької міської ради –орендує укриття в підвалі будівлі магазину      Колківського споживчого товариства за адресою: вул. Михайла Коєти, 48       с. Бережки Сарненського району Рівненської області

Найпростіше укриття №7

220

204,30

2

Бережницька гімназія  Дубровицької міської ради   

- орендує укриття Бережницькому ЗДО «Веселка»

 підземне приміщення наземне приміщення першого поверху які розташовуються за адресою: с.Бережниця, вул. Шкільна,29а   

НУ №30

 

 

НУ №29

 

40

 

 

 

25

24

 

 

 

15

3

Берестівський ліцей  Дубровицької міської ради Рівненської області;                    вул. Шкільна, 4а с. Берестя Сарненського району Рівненська область

Найпростіше укриття №2

410

596,00

4

Великоозерянська гімназія Дубровицької міської ради Рівненської області;                вул. Березова, 4 с. Великі Озера Сарненського району  Рівненської  області

ПРУ №65109

250

150,60

5

Великочеремельська філія Великоозерянської гімназії Дубровицької міської ради Рівненської області;

с. Великий Черемель вул.. Центральна,20 Сарненського району  Рівненської  області

НУ №26

18

10,8

6

Велюнська гімназія Дубровицької міської ради Рівненської області;                оренда укриття підвального приміщення магазину Колківського споживчого товариства село Велюнь, вул.ЄвгенаКухарця, 2

 НУ №18

50

100,00

7

Залузький ліцей Дубровицької міської ради Рівненської області;                    вул. Центральна, 75 с. Залужжя Сарненського району Рівненська область

ПРУ № 65066

350

626,60

 

8

Колківський ліцей  Дубровицької міської ради

 оренда підвалу будинку молитви за адресою с. Колки вул.. Центральна,93

НУ №16

 

45

27

погріб школи за адресою с. Колки вул.. Центральна,24

НУ №22

 

43

26

погріб школи за адресою с. Колки вул.. Центральна,24

НУ №23

 

20

12

оренда погребу Колківського ЗДО за адресою с. Колки вул.. Центральна,22

НУ №20

 

46

28

 оренда коридору Колківського ЗДО за адресою с. Колки вул.. Центральна,22

НУ №21

 

65

39,1

оренда підвалу житлового будинку Колківського ЗДО за адресою с. Колки вул.. Шкільна,12

НУ №24

 

30

18

 оренда коридору сільської ради Колківського ЗДО за адресою с. Колки вул.. Шкільна,4

НУ №25

 

41

25

9

Лютинська гімназія Дубровицької міської ради Рівненської області;                    вул. Центральна, 51 с. Лютинськ Сарненського району Рівненська область

ПРУ №65107

183

347,70

10

Мочулищенська гімназія Дубровицької міської ради вул.Шкільна,5  с. Мочулище

Найпростіше укриття №17

49

30,00

11

Орв'яницький ліцей  Дубровицької міської ради Рівненської області;                      с. Орв'яниця  Сарненського району Рівненська область

ПРУ №65054

300

320,0

12

Осівський ліцей Дубровицької міської ради Рівненської області;                вул. Лесі Українки,26, с. Осова Сарненського району  Рівненської  області

ПРУ № 65096

247

413,60

13

Сварицевицький ліцей  Дубровицької міської ради Рівненської області;                    вул. Шкільна, 1 с. Сварицевичі Сарненського району Рівненська область

ПРУ № 65114

1370

2242,90

14

Озерська філія Сварицевицького ліцею Дубровицької міської ради Рівненської області;                    вул. Центральна, 57 с. Озерськ Сарненського району Рівненська область

Найпростіше укриття №3

150

130,00

15

Зеленська філія Сварицевицького ліцею Дубровицької міської ради Рівненської області;                    вул. Центральна,31, с. Зелень, Сарненський район, Рівненська область, 34120

Найпростіше укриття №27

35

21,00

16

Селецький ліцей  імені Олега Ващишина Дубровицької міської ради Рівненської області;                    вул. Шевченка, 11 с. Селець Сарненського району Рівненська область

Найпростіше укриття №5

Орендоване у Селецькому ЗДО Сонечко» НУ№35

160

30

97,60

18,00

17

Трипутнянська гімназія Дубровицької міської ради Рівненської області;                    вул. Шевченка, 8А с. Трипутня Сарненського району Рівненська область

ПРУ №65119

150

92,20

 

18

Дубровицька гімназія №1Дубровицької міської ради Рівненської області;                    вул. Воробинська,134,  м. Дубровиця Сарненського району Рівненська область

 Орендоване укриття в Церкві Євангельських Хростиян  Бабтистів «Благодать»  вул. Шевченка, 152 м. Дубровиця

НУ №33

 

155

 

93,00

 

Найпростіше укриття №10

160

160,00

 

19

Дубровицький ліцей  №2 Дубровицької міської ради Рівненської області;                    вул. Грушевського, 36 м. Дубровиця Сарненського району Рівненська область

НУ №36

125

75

Оренда укриття в ДНЗ (ясла-садок) КТ "Світлячок" №5 м. Дубровиця Дубровицької міської ради м. Дубровиця вул. Шкільна,17А м.Дубровиця

Оренда НУ №18

50

65,00

20

Дубровицький ліцей  Дубровицької міської ради Рівненської області;                    вул. Макарівська, 11 м. Дубровиця Сарненського району Рівненська область

ПРУ №65086

1000

2108,00

21

Заслуцька гімназія  Дубровицької міської ради Рівненської області;                вул. Велика Гряда,1, с. Заслуччя Сарненського району  Рівненської  області

Найпростіше укриття №4

106

63,70

22

Крупівська  гімназія  Дубровицької міської ради Рівненської області;      вул. Шкільна,8, с. Крупове Сарненського району  Рівненської  області

НУ №32

50

92,00

23

 Нивецька гімназія Дубровицької міської ради

Оренда укриття будівлі    старостату  Дубровицької міської ради по  вул. Шкільна,15, село Нивецьк Сарненського району  Рівненської  області

Найпростіше укриття №12

90

194,00

24

Підлісненська  гімназія  Дубровицької міської ради Рівненської області;      вул. Володимирська,88, с. Підлісне Сарненського району  Рівненської  області

Найпростіше укриття №28

20

12,00

Заклади дошкільної освіти

1

Бережківський ЗДО "Малятко" Дубровицької міської ради  вул. Молодіжна, 53, с. Бережки  Сарненського району Рівненської області

Найпростіше укриття №38

46

28,00

2

Бережницький ЗДО "Веселка" Дубровицької міської ради  вул. Шкільна, 15, с. Бережниця  Сарненського району Рівненської області

НУ№ 29

25

15,00

3

Берестівський ЗДО "Дивосвіт" Дубровицької міської ради  вул. Перемоги, 6, с. Бережниця  Сарненського району Рівненської області

НУ №37

83

50,00

4

Велюнський ЗДО "Колосочок"  Рівненська.обл Сарненський район с.Велюнь вул.О.Ярмоліча,8

ПРУ №65087

80

128,6

5

Залузький ЗДО "Сонечко" Дубровицької міської ради  вул. Лесі Українки,36 с.Залужжя Сарненський р-н . Рівненська обл.

Найпростіше укриття№34

30

17,60

6

Колківський ЗДО «Дюймовочка»

Дубровицької міської ради вул.. Центральна,22 с. Колки

 

НУ №21

 

65

39,1

7

Лютинськ й ЗДО " Світлячок" Рівненська обл.Сарненський район с,Лютинськ вул. Центральна, 65

ПРУ №65117

70

101,6

8

Мочулищенський ЗДО «Первоцвіт» Дубровицької міської ради  оренда укриття у підвальному приміщенні Бурлака В.М. по вул.. Нова,5 с. Мочулище

НУ №31

40

42,7

9

Орвяницький ЗДО "Казка" Рівненська обл.  Сарненський район с. Орвя'яниця, вул. Алея Героїв, 6

ПРУ №65098

200

311,2

10

Озерська ЗДО  Дубровицької міської ради  оренда укриття Озерської філії по  вул. Центральна, 57 с. Озерськ Сарненського району Рівненська область

Найпростіше укриття №3

150

130,00

11

Сварицевицький ЗДО Дубровицької міської ради оренда укриття в Сварицевицькому ліцеї            вул. Шкільна, 1 с. Сварицевичі Сарненського району Рівненська область

ПРУ № 65114

1370

2242,90

12

Селецький ЗДО «Сонечко» Дубровицької міської ради Сарненський район, с. Селець , вул. Шевченка,9

НУ №36

53

32,00

13

Трипутнянський ЗДО «Пізнайко» Дубровицької міської ради Сарненський район, с.Трипутня, ал. Шевченка 99

НУ №1

46

28,00

14

Дубровицький дошкільний заклад №4 "Малятко" Дубровицької міської ради Рівненської області;                    вул. Воробинська, 51                       м. Дубровиця Сарненського району Рівненська область

найпростіше укриття №6

160

97,33

15

Дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) комбінованого типу "Світлячок" №5 м. Дубровиця Дубровицької міської ради Рівненської області;                    вул. Шкільна, 17а м. Дубровиця Сарненського району Рівненська область

Найпростіше укриття№15

280

175,00

16

Дубровицький ДНЗ №1 «Теремок» Дубровицької міської ради Сарненський район, м. Дубровиця , вул. Поштова,12

НУ №40

155

93,00

Заклади позашкільної освіти

1

Центр дитячої та юнацької творчості дубровицької міської ради

ПРУ №65086

1000

2108

2

Інклюзивно-ресурсний центр Дубровицької міської ради

ПРУ №65047

300

120

3

 

Спортивно-оздорповчий комплекс  Дубровицької міської ради

ПРУ №65047

300

120

 

 

 

 

 

 

Продовжується робота щодо вдосконалення системи зв’язку та оповіщення на об’єктах галузі відповідно до вимог Постанови Кабінету Міністрів України від 27.09.2017 №733 „Про затвердження Положення про організацію оповіщення про загрозу виникнення або виникнення надзвичайних ситуацій та зв’язку у сфері цивільного захисту” зі змінами  внесеними згідно з Постановою КМ № 718 від 22.07.2020.

          У закладах освіти у кожній кімнаті вивішено схематичний план індивідуальної евакуації з відповідного поверху з зазначенням цього номера кімнати, евакуаційних виходів та шляхів руху до них, місць розміщення  засобів пожежної сигналізації, а також пояснювального тексту і пам'ятки про дії на випадок виникнення пожежі та стислої пам'ятки для мешканців про правила пожежної безпеки. На випадок вимикання електроенергії забезпечено обслуговуючий персонал електричними ліхтарями (кількість ліхтарів визначається адміністрацією, виходячи з особливостей об’єкта, наявності чергового персоналу, кількості людей у будівлі, але не менше одного ліхтаря на кожного працівника, який чергує на об'єкті у вечірній або нічний час). Евакуаційні виходи позначити світловими покажчиками з написом „Вихід” білого кольору на зеленому фоні, під’єднаними до джерела живлення евакуаційного (аварійного) освітлення, або такими, що перемикаються на нього автоматично у разі зникнення живлення на їх основних джерелах живлення. Виготовлено копії ключів від в’їзних воріт на територію об’єкта та  зберігаються ключі у приміщенні  сторожа.

 

 

БЕЗПЕКА ПІД ЧАС ТРИВОГИ

Пам’ятки керівника  закладу освіти щодо дій під час повітряної тривоги 

ДІЇ В РАЗІ ОТРИМАННЯ СИГНАЛУ ПОВІТРЯНА ТРИВОГА 

 

 

ІНФОРМАЦІЙНІ МАТЕРІАЛИ ЩОДО ВИБУХОНЕБЕЗПЕЧНИХ ПРЕДМЕТІВ

МІННА БЕЗПЕКА

ОБЕРЕЖНО МІНИ


 

ПОЖЕЖНА БЕЗПЕКА

На протязі року виконуються роботи відповідно протоколів засідання Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Дубровицької міської ради, а саме:

постійного  проведення серед учнів навчання з питань пожежної безпеки;

протягом навчального року проведення виховної роботи спрямованої на запобігання пожежам від дитячих пустощів з вогнем;

впродовж навчального року організовувати екскурсії в пожежну частину;

впродовж навчального року проведення роз’яснювальної роботи на запобігання травмування і загибелі дітей на пожежах та вивчення правил пожежної безпеки з залученням працівників Сарненського районного управління ГУ ДСНС України в Рівненській області, а саме Дмитром Миколайовичем ДЕМЯНЧУКОМ тел.. 068 9324589.

 

                          

  • Переглядів: 5 839
Уважаемый пользователь! Вы используете устаревший браузер Internet Explorer 6.
Дальнейшее использование этого браузера влечет за собой высокий риск заражения Вашего компьютера вирусами.
Чтобы сделать пребывание в Интернете более удобным и безопасным, рекомендуем установить себе    Internet Explorer 9