Головна
Дубровицька
міська рада
Міністерство освіти і
науки України
Департамент освіти і науки
Рівненської ОДА

Провідник по сайту  »   » » Інновація – в практику роботи закладів освіти

Інновація – в практику роботи закладів освіти

Одним із пріритетних завдань Концепції Нової української школи є нові підходи до організації уроку на засадах компетентнісно орієнтованої освіти через упровадження в практику вивчення предметів інноваційних навчальних технологій.

 Із  метою поширення досвіду використання в педагогічній практиці сучасних навчальних технологій 19 лютого 2019 року у Дубровицькому НВК «Ліцей-школа» пройшов традиційний районний фестиваль-презентація  сучасних уроків зарубіжної літератури та російської мови «Інновація-2019», на  якому було презентовано інноваційні уроки з 15-ти закладів освіти району, Висоцької та Миляцької  об’єднаних територіальних громад.  В арсеналі різних за формами проведення, типами уроків-презентацій учителів – формування навчальних та життєвих компетентностей учнів 5-11 класів за технологіями критичного мислення та проектами, особистісно-зорієнтованими та ІК-технологіями, інтерактивним та кооперативним навчанням, літературними дослідженнями . Учасники фестивалю продемонстрували цікаві форми роботи на уроках  літератури та мови , які допомагають активізувати навчальну, пізнавальну, пошукову активність учнів : лепбуки, фішбоуни, плейкасти, «перевтілення», літературний експеримент, фанфіки, кроссенси, асоціативні грона та інші. У центрі кожного уроку – дитина з її прагненнями, очікуваннями, можливостями, а ще – учительська мета : сформувати сучасну компетентну, комунікабельну, конкурентоспроможну особистість засобами слова, яке допомогло б кожній дитині відкрими в собі  найкращі людські риси. Можливо, тому лейтмотивом фестивалю «Інновація-2019» стали слова Сократа :

                    «У кожній людині є сонце. Тільки дайте йому світити !»

За підсумками фестивалю буде укладено збірку матеріалів, тому запроушуємио усіх учителів-зарубіжників долучитися до заочної участі у фестивалі та подати власні напрацювання до пропонованої збірки.


 

 

 

 

 

  • Переглядів: 34 074
Уважаемый пользователь! Вы используете устаревший браузер Internet Explorer 6.
Дальнейшее использование этого браузера влечет за собой высокий риск заражения Вашего компьютера вирусами.
Чтобы сделать пребывание в Интернете более удобным и безопасным, рекомендуем установить себе    Internet Explorer 9