Головна
Дубровицька
міська рада
Міністерство освіти і
науки України
Департамент освіти і науки
Рівненської ОДА

Провідник по сайту  »   » » Попереджувальна акція відбулася!

Попереджувальна акція відбулася!

9 жовтня  у первинних профспілкових організаціях  закладів освіти Дубровицького району  відбулися збори, де  обговорено вимоги профспілки працівників освіти та науки України, ФПУ, ФПО Рівненської області до Верховної ради та Кабінету Міністрів України.


Були висунуті також вимоги до Дубровицької РДА та районної ради:


1.На підставі ст. 97, ст.241 КЗпП України, ст.15, ст.24 Закону України «Про оплату праці» забезпечити оплату праці та не допустити заборгованості у 2018 році  працівникам бюджетної сфери  які фінансуються з місцевого бюджету: обслуговуючому персоналу шкіл, працівникам дошкільної та позашкільної освіти, методичного кабінету, ІРЦ та виплату матеріальної допомоги обслуговуючому персоналу в розмірі до посадового окладу. Дефіцит  до кінця року становить 1млн. 900 тис.грн.
 

2.Забезпечити у районному бюджеті на 2019 рік :
 

3. На підставі п.4.статті 77 Бюджетного Кодексу першочергово врахувати в  повному обємі кошти на оплату праці працівників бюджетних установ  відповідно до установлених законодавством умов оплати праці та розміру мінімальної заробітної плати та Закону України «Про оплату праці»  : обслуговуючого персоналу шкіл, працівників дошкільної та позашкільної освіти,методичного кабінету. Не допустити відпусток  без  збереження  заробітної плати.
 

4.Виплату надбавки за престижність педагогічної праці педагогам – дошкільникам, працівникам методичного кабінету, позашкільної освіти у розмірі 20% посадового окладу.
 

5.Забезпечити підвищення на 10% розмірів посадових окладів та ставок заробітної плати педагогічним працівникам закладів дошкільної та позашкільної освіти,  з 1 вересня 2018 року.


Крім того, на зборах  у ППО управління освіти  внесли доповнення до вимог ЦК Профспілки, а саме,

1.Про фінансування дошкільної, позашкільної освіти з освітньої субвенції;

2.Встановити надбавки за вислугу років працівникам бухгалтерських служб та економістам, обов’язкова виплата матеріальної допомоги на оздоровлення та допомоги для вирішення соціально – побутових питань працівникам бухгалтерських служб, завідувачам господарства. обслуговуючому та технічному персоналу бюджетних установ (закладів освіти).


На всіх зборах прийнято резолюції про підтримку акції протесту 17.10.18 року в місті Києві.09.10.


09.жовтня 2018 року о 14 годині представники районних організацій профспілки працівників освіти, медицини,  Висоцького та Дубровицького , держлісгоспів,торгівлі зустрілася із головою Районної ради Кухарцем М.М. та головою РДА Петрушком М.М.  та вручили їм вимоги  Федерації Профспілок України, ЦК Профспілки працівників освіти, медицини, ФПО до Верховної ради та Уряду , резолюцію ФПО Рівненської області та вимоги освітян та медиків до Дубровицької РДА та Дубровицької райради ,  проінформували про проведення зборів у первинних профспілкових організаціях та прийняті резолюції  на підтримку Всеукраїнської акції протесту 17.10.18 року.

 

 


 

 

 


 

  • Переглядів: 14 039
Уважаемый пользователь! Вы используете устаревший браузер Internet Explorer 6.
Дальнейшее использование этого браузера влечет за собой высокий риск заражения Вашего компьютера вирусами.
Чтобы сделать пребывание в Интернете более удобным и безопасным, рекомендуем установить себе    Internet Explorer 9