Головна
Дубровицька
міська рада
Міністерство освіти і
науки України
Департамент освіти і науки
Рівненської ОДА

Провідник по сайту  »   » » 210 років від дня народження Тараса Шевченка

210 років від дня народження Тараса Шевченка

Мабуть, мало знайдеться в Україні історичних осіб, окрім Тараса Григоровича Шевченка, чиє життя і діяльність так би ретельно вивчалися, а день його народження за значимістю наближався до національного свята. І це цілком зрозуміло, бо він, його життя і творчість стали символом української ідентичності.

Сьогодні, 8 березня 2024 року, на майдані Злагоди, біля пам’ятника Т.Г. Шевченку відбувся тематичний захід з нагоди відзначення  210-річчя від  дня народження Тараса Григоровича Шевченка – національного символу України.

  Поетичні рядки Шевченка декламували: переможниця  конкурсу читців-аматорів «Кобзарева струна не вмирає» серед закладів культури Ілона Махно, завідувач Селецького центру культури, туризму та спорту; переможці конкурсу «Живи, Кобзарю, в пам`яті людській» серед закладів загальної середньої освіти – Олександра Булачок, учениця Дубровицького ліцею та Марія Бруяка, учениця Дубровицької  гімназії №1.

Сьогодні, в умовах повномасштабної війни рф проти України, Тарас Шевченко залишається на позиціях лідера, чиї ідеї, літературні та художні твори є смислоутворюючими і набувають особливої актуальності.

Він був сином мужика – і став володарем у Царстві Духа. Він був крвпаком – і став Велетнем у Царстві Людської Культури. Він був паростком свободи – і став корінням Незалежного Українського Народу. Шевченко – воїн і символ, який разом зі всіма нами обороняє українську землю.


 


 


 

 

 

 

 

  • Переглядів: 1 352
Добавление комментария
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив .
, .

Уважаемый пользователь! Вы используете устаревший браузер Internet Explorer 6.
Дальнейшее использование этого браузера влечет за собой высокий риск заражения Вашего компьютера вирусами.
Чтобы сделать пребывание в Интернете более удобным и безопасным, рекомендуем установить себе    Internet Explorer 9