Головна
Дубровицька
міська рада
Міністерство освіти і
науки України
Департамент освіти і науки
Рівненської ОДА

Провідник по сайту  »   » » Відбувся І (територіальний) етап обласного конкурсу читців-аматорів «Кобзарева струна не вмирає»

Відбувся І (територіальний) етап обласного конкурсу читців-аматорів «Кобзарева струна не вмирає»

«Борітеся – поборете,

Вам Бог помагає!

За вас правда, за вас слава

І воля святая!»

Не поет, хто забуває

Про страшні народні рани, 

Щоб собі на вільні руки

Золоті надіть кайдани!


Це пророчі слова видатних митців та громадських діячів, які є символом визвольної боротьби українського народу. Належать вони неперевершеним світочам української культури, геніальним поетам України, людям, які не тільки мріяли про нашу незалежність, а й усе своє життя поклали на вівтар цієї мети, яка засвідчила перед усім світом могутність українського народу, могутність нашої нації, її духовне коріння, її славу – Тарасу Григоровичу Шевченку та Лесі Українці.

Сьогодні, 25 лютого вся Україна відзначає 153-річчя з дня народження Лариси Петрівни Косач, відомої всьому світові як Леся Українка, в цей день в приміщенні Дубровицького будинку культури проведено І (територіальний) етап обласного конкурсу читців-аматорів «Кобзарева струна не вмирає» серед закладів культури.

У конкурсі взяти участь учасники художньої самодіяльності та вихованці гуртків закладів культури громади. Виступи читців засвідчили ретельну підготовку до конкурсу, що проявилося у майстерному читанні поезій Тараса Шевченка та вмілому розкритті ролі героя поетичного твору.

За рішенням журі найвищу нагороду виборола Ілона Махно, завідувач Селецького центру культури, туризму та спорту, відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Дубровицької міської ради, яка буде представляти нашу громаду в обласному етапі конкурсу.

Учасники конкурсу: Каміла Холодько, Сварицевицький центр культури, туризму та спорту, керівник Ольга Літус, Олег Костючок, Залузький центр культури, туризму та спорту, керівник Анатолій Бойко,Олександра Піхно, Осівський центр культури, туризму та спорту, керівник Раїса Конончук, Інна Шиловець, вихованка Орв`яницького центру культури, туризму та спорту, керівник Валентина Годунко, Діана Сеслюк, Трипутнянський центр культури, туризму та спорту, керівник Марія Радько та Аліна Стельмашук, Селецький центр культури, туризму та спорту, керівник Людмила Білозуб, нагороджені дипломами за участь та подарунками.

Нехай почуте сьогодні одному пом’якшить серце, іншому – просвітлить розум. Несіть у своєму серці той великий заряд духовності і краси, який ми черпаємо з творчості Великого Кобзаря. Щирі вітання переможниці та учасникам конкурсу. Бажаємо всім творчого натхнення, вдалих виступів та перемог.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Переглядів: 791
Добавление комментария
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив .
, .

Уважаемый пользователь! Вы используете устаревший браузер Internet Explorer 6.
Дальнейшее использование этого браузера влечет за собой высокий риск заражения Вашего компьютера вирусами.
Чтобы сделать пребывание в Интернете более удобным и безопасным, рекомендуем установить себе    Internet Explorer 9