Головна
Дубровицька
міська рада
Міністерство освіти і
науки України
Департамент освіти і науки
Рівненської ОДА

Провідник по сайту  »   » » Українська боротьба за Соборність сто років тому і нині

Українська боротьба за Соборність сто років тому і нині

   Сьогодні, 22 січня 2024 року біля пам’ятника Тараса Григоровича Шевченка відбувся великий тандем «Українська боротьба за Соборність сто років тому і нині», присвячений Дню Соборності України. 

  Минуло понад століття, а ворог у нас все той же — російський імперіалізм. Сьогодні маємо знову твердо заявити: попри нав’язливу пропаганду з боку росії, Україна — неподільна. Не існує жодного розподілу між Східною і Західною Україною, Держава Україна і її народ — єдині. А гарантом нашої Соборності незмінно залишаються сильні та патріотичні Збройні Сили України.  

  До церемонії запалення свічки пам`яті про славних синів нашої громади, котрі у розквіті сил віддали своє  життя за волю і незалежність України та покладання квітів до пам`ятників Великого Сина українського народу Тараса Григоровича Шевченка і  воїнам УПА долучилися голова Сарненської районної військової адміністрації Олександр Кохан та міський голова Богдан Микульський. 

  Присутні вшанували пам’ять Героїв усіх часів хвилиною мовчання, котрі віддали своє життя у боротьбі за мирне небо над єдиною Україною та згадали подвиги захисників нашої держави, особливо тих, хто продовжує крок за кроком відвойовувати території, які захопив ворог, котрі, як і наші предки, героїчно стоять на варті незалежності та суверенітету. 

  Сьогодні, в умовах воєнних дій, для збереження соборності України потрібна єдність всіх українців. Цілісність держави буде цілковито відновлена тільки після того, як Україна звільнить усі території, захоплені ворогом.  Соборність – мета Перемоги. 

  Нехай же цей день об'єднає нас усіх, додасть сил та впевненості у завтрашньому дні, а козацький дух наших предків та героїзм захисників України надихає на нові звершення заради мирного майбутнього нашої держави. 

  Пам’ятаймо, що сила української нації в нашій єдності! 

 Миру та Перемоги нашій Україні! 


 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 



 


 

 

 


 

 

 

  • Переглядів: 750
Добавление комментария
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив .
, .

Уважаемый пользователь! Вы используете устаревший браузер Internet Explorer 6.
Дальнейшее использование этого браузера влечет за собой высокий риск заражения Вашего компьютера вирусами.
Чтобы сделать пребывание в Интернете более удобным и безопасным, рекомендуем установить себе    Internet Explorer 9