Головна
Дубровицька
міська рада
Міністерство освіти і
науки України
Департамент освіти і науки
Рівненської ОДА

Провідник по сайту  »   » » НАРОДЖЕНІ ВІЛЬНИМИ

НАРОДЖЕНІ ВІЛЬНИМИ

     Цієї неділі, 1 жовтня, Україна вперше відзначить нову дату - День своїх захисників і захисниць, усіх, хто б’ється заради держави, усіх, хто додає сили Україні, усіх, хто віддав своє життя заради України. Це всенародне свято увібрало в себе глибинні історичні традиції українців та нерозривно поєдналося зі святом Покрови Пресвятої Богородиці, Днем українського козацтва та Днем створення Української повстанської армії. Ці знаменні, пов’язані між собою дати, символізують зв’язок поколінь, давню історичну традицію, і особливо шануються українцями.          Тому, сьогодні, в приміщенні Дубровицького будинку культури, відбулися урочистості з відзначення таких визначних свят під назвою

    #Народжені вільними.

    З метою підтримки  та популяризації місцевих героїв  Дубровицької громади, що брали участь в обороні від російської  навали було організовано виставку-пам'ять  "Герої не вмирають", де було згадано  поіменно усіх, хто поклав своє життя захищаючи територіальну цілісність нашої держави, чиї імена навічно викарбувані в новітній історії України.

     Також цього дня триває покладання квітів на могили померлих військовослужбовців у зоні проведення АТО (ООС), загиблих Героїв у ході російсько-української війни за участю представників влади, батьків Героїв, працівників освіти, культури та учнів загальноосвітніх навчальних закладів.

      Міський голова Богдан Микульський привітав присутніх із прийдешніми святами та відзначив, що подвиг тисяч українських вояків назавжди залишиться у нашій історії взірцем патріотизму, мужності й самопожертви. З особливою шаною очільник громади звернувся до сімей загиблих воїнів, та подякував їм за те, що виростили та виховали справжніх синів України. Приємною несподіванкою для мам і дружин  наших Героїв стали сувеніри ручної роботи - лялька – мотанка «Берегиня», оберіг для дому, хранителька і захисниця родини. Оберіг виготовили з дотриманням традицій виготовлення мотанок працівники закладів культури разом із підтримкою  директора музичної школи Ірини Деркач, яка оздобила ляльки-мотанки старовинними поліськими вишивками.

      Від імені всього українського народу дякуємо усім захисникам і захисницям України за сумлінне виконання військового, службовою та громадянського обов'язку, відвагу, героїзм і самопожертву.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

  • Переглядів: 858
Добавление комментария
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив .
, .

Уважаемый пользователь! Вы используете устаревший браузер Internet Explorer 6.
Дальнейшее использование этого браузера влечет за собой высокий риск заражения Вашего компьютера вирусами.
Чтобы сделать пребывание в Интернете более удобным и безопасным, рекомендуем установить себе    Internet Explorer 9