Головна
Дубровицька
міська рада
Міністерство освіти і
науки України
Департамент освіти і науки
Рівненської ОДА

Провідник по сайту  »   » » #UA РАЗОМ

#UA РАЗОМ

На білому світі є різні країни,

Де ріки, ліси і лани…

Та тільки одна на землі Україна,

А ми її доньки й сини.

              Усюди є небо і зорі скрізь сяють,

І квіти усюди ростуть…

Та тільки одну Батьківщину ми маєм -

Її Україною звуть

   День Незалежності України – це найбільше національне свято. Незалежність є найціннішим скарбом, найвищим досягненням і найвагомішим надбанням, здобутим поколіннями українців. Це свято українського народу, яке увійшло в наше життя, як дань глибокої шани, патріотизму й вірності усіх тих, хто боровся за незалежність та соборність нашої країни, хто своєю честю та працею стверджує і розбудовує її сьогодення й майбутнє.

   24 серпня з нагоди 31-ї річниці Дня Незалежності України в парковій зоні м. Дубровиця  відбулися урочистості # UA РАЗОМ, під час якої ми всі просимо Бога лише про одне – миру, і нехай дні миру стануть місяцями, місяці – роками, роки – століттями, а потім і тисячоліттями. Розпочалося святкування під звуки Державного Гімну України.

   З вітальним словом до присутніх звернувся міський голова Богдан Микульський, який привітав  усіх із прийдешнім святом та  побажав нашій державі та громаді миру, спокою та злагоди, міцного здоров’я, щедрої долі, успіхів у всіх справах і починаннях заради процвітання незалежної України.

   Ретроспективна етнокультурна експозиція "Ми - голос своєї держави і творці її майбутнього" вразила всіх гостей заходу. Національно-культурні традиції є обличчям народу і вічним джерелом духовності для підростаючих поколінь. Минуле живе поряд із нами, і воно безцінне – це досвід, звичаї, обряди, які ми переймаємо у своїх батьків, дідів, у свого народу. Народне мистецтво складне і загадкове. Традиційна народна лялька не тільки об'єкт етнографії, атрибут обрядових дійств. Це ще суб'єкт, який фіксує і закріплені сліди національної історії та історичних подій.

   Велика сердечна подяка всім працівнкам центрів культури та працівникам музейної справи, які створили цю етнокультурну експозицію. Ви вкладали в справу не тільки руки, але і душу. Дуже приємно усвідомлювати, що є такі відповідальні і виконавчі люди. Нехай воля і бажання працювати ведуть нас до перемог і поставлених цілей.

Вкотре діяла доброчинна  ярмарку  «Сила ДОБРА». Метою котрої,  є збір коштів для придбання дороговартісного дрона, який допомагатиме нашим солдатам у виконанні військових завдань.  

   До благодійної справи долучилися місцева лялькарка Оксана Довжик із своїми виробами, Олена Щур, Наталія Жакун, працівники Трипутнянського центру культури, які підготували смаколики для благої справи.

   У цей важливий день ми віримо, що в українському календарі скоро з’явиться інша, не менш знакова дата. І це буде день нашої перемоги,  і настане мир! Українці будують саме таку Країну, яка завжди готова дати відсіч. І байдуже, хто атакує: агресор, вірус, світова криза. Країну, куди наші люди захочуть повертатися!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Переглядів: 3 572
Уважаемый пользователь! Вы используете устаревший браузер Internet Explorer 6.
Дальнейшее использование этого браузера влечет за собой высокий риск заражения Вашего компьютера вирусами.
Чтобы сделать пребывание в Интернете более удобным и безопасным, рекомендуем установить себе    Internet Explorer 9