Головна
Дубровицька
міська рада
Міністерство освіти і
науки України
Департамент освіти і науки
Рівненської ОДА

Провідник по сайту  »   » » «ПРАПОР УКРАЇНИ - ПРАПОР ПЕРЕМОГИ»

«ПРАПОР УКРАЇНИ - ПРАПОР ПЕРЕМОГИ»

   День Державного прапора – це свято всіх поколінь українців. Це данина поваги символу держави, що пройшов довгий шлях. Благородні синій і жовтий кольори неба і пшениці символізують велику працю наших людей від сходу до заходу України й з півночі до півдня. Патріотизм, любов до Батьківщини, почуття національного єднання народжується в наших серцях, коли звучить Державний гімн і майорить Державний прапор.

    Сьогодні, 23 серпня 2022 року на майдані Злагода міста відбулися урочистості з нагоди Дня Державного Прапору України, де зібралися мешканці громади, аби спільно віддати данину поваги символу Держави. Присутні вшанували хвилиною мовчання світлу пам'ять тих, хто вже ніколи не повернеться до нас, залишившись навічно в наших серцях. Болить серце  за кожного,  хто загинув у жорстокій війні росії проти України– за наших славних бійців, які захищали Київ, Харків, Херсон, Миколаїв  та інші міста,  за тисячі мирних жителів, за  кожну невинну дитину, яку не пожалів окупант,  за лікарів, які до останнього не відходили від поранених,  за всіх, хто так любив життя, прагнув працювати, творити, радіти.

   До присутніх звернувся міський голова Богдан Микульський, який зазначив: "Прапор - символ слави, який  поєднує воєдино трудові подвиги і бойові перемоги, наукові відкриття та культурні досягнення. Цей день є одним з найбільш знакових свят в історії України. Ставлячись з повагою до державних символів України, ми віддаємо дань пам'яті героїчного минулого країни, шануємо непорушний зв'язок часів і спадкоємність поколінь, дбайливо зберігаємо культурні традиції українського народу".

   Право підняти Державний Прапор України було надано міському голові Богдану Микульському та лейтенанту підрозділу - відділу прикордонної служби « Дубровиця» Артему Дубині. Церемонія проходила під Державний Гімн України у виконанні Олексія Гладкого.

   З нагоди свята відбувся вуличний флешмоб «Моя Україна - єдина та вільна», учасниками якого були вихованці гуртків центрів культури, туризму та спорту, працівники освіти та культури, під час якого розгорнули 25-метровий прапор України.

«Прапор України – Прапор Перемоги», під такою назвою стартувала естафета, де синьо-жовтий стяг має відвідати всі сторостинські округи Дубровицької міської ради. Усі бажаючі жителі нашої громади мали змогу залишити свої побажання та віру в перемогу на цьому прапорі. А на День Перемоги він буде майоріти в центрі міста.

   На час такої жорстокої війни ми підняли наш прапор, з гордістю  і впевненістю у мирне майбутнє.

Ми – Українці.

Наш  кров – гаряча, воля – незламна, а душа  - світла!

 

 

 

  • Переглядів: 1 962
Уважаемый пользователь! Вы используете устаревший браузер Internet Explorer 6.
Дальнейшее использование этого браузера влечет за собой высокий риск заражения Вашего компьютера вирусами.
Чтобы сделать пребывание в Интернете более удобным и безопасным, рекомендуем установить себе    Internet Explorer 9