Головна
Дубровицька
міська рада
Міністерство освіти і
науки України
Департамент освіти і науки
Рівненської ОДА

Провідник по сайту  »   » » «Спадкоємці Володимирового Тризуба»

«Спадкоємці Володимирового Тризуба»

   З нагоди відзначення Дня Української Державності, сьогодні 28 липня 2022 року, в актовій залі відділу освіти, культури, туризму, молоді то спорту Дубровицької міської ради в рамках спільної Всеукраїнської акції був проведений  телемарафон «Спадкоємці Володимирового Тризуба»,  присвячений історії створення нашої держави та національно-визвольному руху, українських державних традицій та державним символам України.

   Учасниками телемарафону стали міський голова Богдан Микульський, незалежні експерти  Ніна Стасюк, начальник відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Дубровицької міської ради, Тетяна Таборовець, інспектор з методичної роботи, Станіслав Рожко, директор Заслуцького навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І – ІІ ступенів- дошкільний навчальний заклад»  та голова постійної комісії з гуманітарних питань Дубровицької міської ради,  знавці історії В’ячеслав Кедрук (Дубровицький навчально-виховний комплекс «Ліцей-школа»), Олександр Степанюк (Колківський ЗЗСО І – ІІІ ступенів), Тетяна Галушко ( Орв’яницький ЗЗСО І – ІІІ ступенів). До телемарафону в онлайн-режимі долучилися керівники закладів освіти, центрів культури, туризму та спорту, краєзнавці, працівники бібліотек. Предметом обговорення  та дискусії  стала концепція державотворення України, ідея спадкоємності тисячолітніх державотворчих традицій України,  паралелі минувшини та сучасних подій,  історія державних символів , участь  населення Дубровицького краю в історичному становленні  держави. В окремому руслі було окреслено питання дослідницької, краєзнавчої роботи у закладах освіти, удосконалення навчальних програм та підручників з історії України та рідного краю. У діалозі учасників телемарафону звучали імена дослідників історичного спадку Дубровиччини Василя Попенка, Юрія Максименка, Олександра Бруяки. Учасники  зустрічі були єдині  у поглядах на утвердження спадкоємності понад тисячолітньої історії українського державотворення,  у  протидії російській дезінформації та історичним фейкам про буцімто єдність походження українського та російського народів.

   Піднесено та  щемно упродовж зустрічі звучали Державний Гімн України та "Незламні" у виконанні працівників культури Олексія Гладкого та Ілони Махно.

   Телемарафон засвідчив повагу до нашої історії, культури, законодавства, традицій, знаменних представників і представниць національної еліти і борців за державність та незалежність України. Адже національна єдність – обов’язкова умова збереження державності, у єдності  - наша сила і запорука ПЕРЕМОГИ та МИРУ !!!

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Переглядів: 4 801
Уважаемый пользователь! Вы используете устаревший браузер Internet Explorer 6.
Дальнейшее использование этого браузера влечет за собой высокий риск заражения Вашего компьютера вирусами.
Чтобы сделать пребывание в Интернете более удобным и безопасным, рекомендуем установить себе    Internet Explorer 9