Головна
Дубровицька
міська рада
Міністерство освіти і
науки України
Департамент освіти і науки
Рівненської ОДА

Провідник по сайту  »   » » День вшанування воїнів, які загинули при визволенні Дубровиці від німецько-фашистських загарбників

День вшанування воїнів, які загинули при визволенні Дубровиці від німецько-фашистських загарбників

   У ніч на 10 січня 1944 року частини 397-ї стрілецької дивізії 1-го Українського фронту спільно з партизанським з’єднанням В. А. Бегмивизволили Дубровицю від німецько-фашистських загарбників. З визволенням міста була здійснена мобілізація, понад 500 дубровичан пішли на фронти війни, 209 загинули, визволяючи землі України та інших зарубіжних держав: Росії, Білорусі, Литви, Латвії, Естонії, Польщі, Німеччини, Австрії, Чехії та Словаччини. Значначастиназ них булавідзначенаурядовиминагородами за проявленімужністьівідвагу. Незмірнобагато горя, страждань, страхітьпринесла війнанашіймирнійземлі. Щейдосіважкимтягаремйболемозиваються до нас тідалекі, скривавлені ворогом, дні та ночі, відкликаються муками закатованих, загиблихйполеглих. За роки фашистськоїокупації в Дубровиційрайонібулорозстріляно, повішенойзамордовано 5970 мирнихжителівівійськовополонених, 53 чол. вивезено до Німеччини на примусовіроботи. Збитки, заподіянівійною, були для дубровичаннадтовідчутнимиіпотребувализначнихзусиль для відбудови.

   Сьогодні, з нагоди вшанування воїнів, які загинули при визволенні Дубровиці від німецько-фашистських загарбників,відбулося покладання квітів за участю спілки ветеранів Дубровиччини Петра Козоріза, Івана Краська, Михайла Боговича, Євгенія Афанасьєва та представників місцевої влади.

   Ми не пишемоісторію, ми творимо їїсвоїм життям. Тож ,бажаємовсім нам міцногоздоров'я, сімейногоблагополуччя, щастя, миру, душевного спокою ,злагоди , добробуту у великому домі, названому – Україна!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

  • Переглядів: 1 698
Уважаемый пользователь! Вы используете устаревший браузер Internet Explorer 6.
Дальнейшее использование этого браузера влечет за собой высокий риск заражения Вашего компьютера вирусами.
Чтобы сделать пребывание в Интернете более удобным и безопасным, рекомендуем установить себе    Internet Explorer 9