Головна
Дубровицька
міська рада
Міністерство освіти і
науки України
Департамент освіти і науки
Рівненської ОДА

Провідник по сайту  »   » » Художньо-ремісничі народні традиції серпанкового ткацтва с. Крупове

Художньо-ремісничі народні традиції серпанкового ткацтва с. Крупове

   1 грудня 2021 року, в осередку «серпанкового ткацтва» Дубровиччини , за участю команди  Рівненського обласного центру народної творчості на чолі з  директором центру, Іриною Рачковською, відбувся навчальний майстер – клас «Художньо-ремісничі народні традиції серпанкового ткацтва с. Крупове»  . Адже, саме в Круповому живуть майстрині, які відроджують та бережуть традицію ткацтва напівпрозорого полотна – поліського серпанку.

   Гості заходу мали змогу ознайомитися із процесом виготовлення нитки з підготовленого прядива, з допомогою веретена, та цікавим майстер-класом із ткацтва  «Тканий код», який продемонструвала  заслужений майстер України Ніна Рабчевська. Олена Герасимчук, майстриня села Крупове, поділилася досвідом  процесу пошиття сорочки автентичним кроєм.

   Для працівників клубної галузі Дубровицької міської ради  провідними спеціалістами центру народної творчості було проведено інформаційно-методичний курс «Креативний хаб», де завідувачі центрів культури, туризму та спорту навчилися  методиці  створення проєктів,  що  спрямовані на популяризацію народної творчості та культурної спадщини,  розвитку місцевих традицій, збереження та примноження національних цінностей народного культурного спадку.

   Родзинкою заходу було відкриття та подорож музеєм Селецького центру культури, туризму та спорту відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Дубровицької міської ради в селі Мочулище «Бабусина світлиця», засновниками якого є  бібліотекар публічно-шкільної бібліотеки  Оксана Голяка ,  жителька села Мочулище Любов Луцук, за підтримки керівника центру Оксани Довжик та керівника художнього центру Інни Герасимчук.

   Місцева майстриня-лялькарка Оксана Довжик  подарувала  усім присутнім на заході  сакральний оберіг Полісся – ляльку-мотанку.

   Щиро дякуємо всім причетним до надзвичайно цікавого заходу за спільну активну роботу!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  • Переглядів: 1 372
Уважаемый пользователь! Вы используете устаревший браузер Internet Explorer 6.
Дальнейшее использование этого браузера влечет за собой высокий риск заражения Вашего компьютера вирусами.
Чтобы сделать пребывание в Интернете более удобным и безопасным, рекомендуем установить себе    Internet Explorer 9