Головна
Дубровицька
міська рада
Міністерство освіти і
науки України
Департамент освіти і науки
Рівненської ОДА

Провідник по сайту  »   » » "Ми - голос своєї Дубровиччини і творці її майбутнього"

"Ми - голос своєї Дубровиччини і творці її майбутнього"
   Відбулася презентація ретроспективної етнокультурної експозиції "Ми - голос своєї Дубровиччини і творці її майбутнього" в Сарненському історико-етнографічному музеї
   На запрошення начальника Сарненського відділу культури 9 грудня 2022 року в Сарненському історико-етнографічному музеї відбулася презентація ретроспективної етнокультурної експозиції "Ми - голос своєї Дубровиччини і творці її майбутнього". Ляльки- мотанки з різних регіонів України, серед них : Житниця, Поліська селяночка, Галицька панянка в скромній візитовій сукні, Волинська берегиня, Бережа,Подільська голубка, Вільна душа, Маланка та Фурія.
   Виставку підготували працівники центрів культури Дубровицької міської ради. Національно-культурні традиції є обличчям народу і вічним джерелом духовності для підростаючих поколінь. Минуле живе поряд із нами і воно безцінне – це досвід, звичаї, обряди, які ми переймаємо у своїх батьків, дідів, у свого народу.
   Долучилася до виставки і наша місцева лялькарка Оксана Довжик, яка презентувала свої роботи. Ляльки-мотанки майстриня упродовж п`яти років плете з ниток та тканини, їх у неї в колекції нині вже понад сотня.
   Ляльку не роблять, лялька народжується, бо майстрині вкладають в неї свою душу, свої думки, свій настрій. Слово "мотанка" на сьогоднішній день стало українським брендом.
   Оксана Довжик провела для усіх гостей заходу майстер-клас з виготовлення ляльки-мотанки - фурії. Крутити мотанки до снаги всім. Чудові ляльки сповнені тепла рук, зарядженні думками стануть незамінним оберегом оселі.

 

 

 

 
  • Переглядів: 1 142
Уважаемый пользователь! Вы используете устаревший браузер Internet Explorer 6.
Дальнейшее использование этого браузера влечет за собой высокий риск заражения Вашего компьютера вирусами.
Чтобы сделать пребывание в Интернете более удобным и безопасным, рекомендуем установить себе    Internet Explorer 9