Головна
Дубровицька
міська рада
Міністерство освіти і
науки України
Департамент освіти і науки
Рівненської ОДА

Провідник по сайту  »   » » Творча виставка художника Олександра Мозоля «Поклик серця», тематичну екскурсію «Слава незламним захисникам», майстер-клас «Патріотичний оберіг», тематичну інформаційно-просвітницьку виставку «Їх душі - горіння і криця»

Творча виставка художника Олександра Мозоля «Поклик серця», тематичну екскурсію «Слава незламним захисникам», майстер-клас «Патріотичний оберіг», тематичну інформаційно-просвітницьку виставку «Їх душі - горіння і криця»

   Дубровицький історико-етнографічний музей та відділ «Серпанкове розмаїття» до Дня захисників та захисниць України, свята Пресвятої Богородиці Покрови, до 80-річчя Української повстанської армії підготували: творчу виставку художника Олександра Мозоля «Поклик серця», тематичну екскурсію «Слава незламним захисникам», майстер-клас «Патріотичний оберіг», тематичну інформаційно-просвітницьку виставку «Їх душі - горіння і криця»

   13 жовтня 2022 року у Дубровицькому історико-етнографічному музеї відбулося відкриття творчої виставки художника Мозоля Олександра з с.Крупове до Дня захисника та захисниць України, Дня Української повстанської армії, свята Пресвятої Богородиці Покрови.

На відкриття виставки завітали ліцеїсти  ФМ-1 Дубровицького ліцею із вчителем історії Клюйко Жанною Олександрівною.

Директор закладу Наталія Ващишина на початку заходу згадала сьогоднішні трагічні події, побажала для всіх захисту, повернутися до звичного життя, а потім познайомила відвідувачів з художником і його роботами:

   «Сьогодні триває російсько-українська війна, щоденно гинуть люди, звірі, птахи, страждає наша чарівна природа, знищуються міста. Просимо Покрову Пресвятої Богородиці покрити своїм покривом кожного захисника та захисницю, всіх хто допомагає нашим воїнам, кожного жителя та захистити нашу неньку-Україну. Дай Боже усім нам повернутися до мирного вільного спокійного життя. Кожному з нас потрібно цінувати кожну хвилину життя і вміти насолоджуватися всім прекрасним що нас оточує: ясному сонечку на небі яке світить, прекрасній природі, співу пташок, грибочку, квітці яка росте.

   Мозоль Олександр живе у селі Крупове Сарненського району, скромний, малоговіркий, неординарний хлопець, який прекрасне зображує на картинах та для якого найважливішим у житті є творча самореалізація і йти за покликом свого серця.

   У доробку художника близько 100 картин, це: природа, ікони, портрети та інше. Зараз автор готує виставку картин пейзажі села.

Вперше познайомилися з роботами Олександра Мозоля у 2017 році на святі «Музейні гостини», що проходили на базі нашого відділу «Серпанкове розмаїття», що в с.Крупове, де представив 14 своїх картин, саме того дня від односельчан та гостей він отримав захоплення, визнання та підтримку.

   Згодом роботи автора побували в с.Бережниця на заході приуроченому вшануванню пам’яті скульптура Теодозії Бриж, де були присутні викладачі Національного водного університету водного господарства та природокористування, які зауважили присутнім, що картини Олександра Мозоля, їхнього студента, ще досі ставлять за приклад для студентів вузу.

   Своїх кілька картин молодий художник подарував у відділ «Серпанкове розмаїття» щоб всі охочі мали змогу помилуватися».

Після відкриття вставки картин, ліцеїсти переглянули тематичну інформаційно-просвітницьку  виставку «Їх душі - горіння і криця» до 80-річчя Української повстанської армії, що почала діяти в Дубровицькому історико-етнографічному музеї, де директор закладу Наталія Ващишина, розповіла про історію створення УПА, її очільників, головну мету, учасників УПА з Дубровиччини.

   А у відділі «Серпанкове розмаїття» Дубровицького історико-етнографічного музею 13 жовтня 2022 року завідуюча відділом Ніна Рабчевська до Дня захисників та захисниць України провела для учнів Крупівської гімназії творчий майстер-клас «Патріотичний оберіг», де діти виготовили патріотичні браслети, вкладаючи всю душу і найкращі думки та тематичну екскурсію «Слава незламним захисникам», присвячену нашим захисникам та захисницям, які щодня боронять наш спокій і захищають нас,  для учнів 1 класу Крупівської гімназії та їхніх мам, під час якої діти привітали наших мужніх воїнів та побажали найголовніше для кожного з нас – миру і перемоги та подарували обереги, які будуть передані для наших захисників та захисниць України.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Переглядів: 1 652
Уважаемый пользователь! Вы используете устаревший браузер Internet Explorer 6.
Дальнейшее использование этого браузера влечет за собой высокий риск заражения Вашего компьютера вирусами.
Чтобы сделать пребывание в Интернете более удобным и безопасным, рекомендуем установить себе    Internet Explorer 9