Головна
Дубровицька
міська рада
Міністерство освіти і
науки України
Департамент освіти і науки
Рівненської ОДА

Провідник по сайту  »   » Небесна сотня - перші герої російсько - української війни

Небесна сотня - перші герої російсько - української війни

Небесна сотня – це посланці Бога

За нас відділи всі своє життя.

І в них біла лише одна дорога – 

Пішли навіки в майбуття!

Щорічно 20 лютого в Україні відзначають День Героїв Небесної Сотні. У цей день згадують про подвиг учасників Революції гідності та вшановують пам’ять загиблих під час протестів. 

За останні десять років ми настільки звикли до болю, що перестали на нього реагувати так гостро. Деталі стираються непомітно, і наша новітня історія стрімко перетворюється на легенду. Для нащадків – наших онуків і правнуків – Небесна Сотня, Кіборги, герої цієї гібридної війни з ніби "братнім народом", колись стануть легендою, як для нас сьогодні Військо Запорізьке і Герої Крут. Та для нас нинішніх, важливо, аби ця пам’ять лишалася живою, як умова виживання у непростому сьогоденні.

          Пам’ять про Героїв Небесної Сотні має зберігатися не тільки у щорічних пам’ятних заходах, а бути живою, спонукаючи суспільство до активних дій та усвідомлення, що майбутнє України залежить від вибору та активності кожного.

Сьогодні, за участю міського голови Богдана Микульського, всі присутні вшанували хвилиною мовчання світлу пам'ять тих, хто вже ніколи не повернеться до нас, яких сьогодні згадує не лише Дубровиччина, а й вся Україна, які віддали своє життя за мир та спокій кожного з нас та поклали квіти біля пам`ятника «Героям Небесної Сотні».

Традиційно в цей день відбулася всесвітня тиха акція «Ангели пам`яті» із вшанування Героїв Небесної Сотні і всього Небесного воїнства. Власноруч виготовлені ангели, які символізують загиблих за Україну і нашу спільну болючу пам'ять та віру в перемогу світла над темрявою, розвісили на гілках дерев у сквері .  

          У цей день бажаємо нашій землі миру і злагоди, а нашій державі – процвітання, сили і свободи! Покоління українських Героїв боролись за незалежну Україну, ми продовжуємо боротись за вільну й самостійну державу! Заради нашого майбутнього, заради пам’яті Героїв, які ніколи не вмирають.

 

 

 

 

 

 

 

 


 


 


 


 


 


 


 


 

 

  • Переглядів: 770
Добавление комментария
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив .
, .

Уважаемый пользователь! Вы используете устаревший браузер Internet Explorer 6.
Дальнейшее использование этого браузера влечет за собой высокий риск заражения Вашего компьютера вирусами.
Чтобы сделать пребывание в Интернете более удобным и безопасным, рекомендуем установить себе    Internet Explorer 9