Головна
Дубровицька
міська рада
Міністерство освіти і
науки України
Департамент освіти і науки
Рівненської ОДА

Провідник по сайту  »   » Засідання територіального методичного об`єднання учителів предметів художньо-естетичного циклу

Засідання територіального методичного об`єднання учителів предметів художньо-естетичного циклу


Засідання територіального методичного об`єднання учителів предметів художньо-естетичного циклу

       

В Україні триває впровадження концепції Нової української школи. Справжньою інновацією НУШ стало впровадження інтегрованого курсу «Мистецтво».

Опанування учнями мистецтва у початковій школі ґрунтується на засадах компетентнісного, особистісно зорієнтованого, діяльнісного, ігрового та інтегративного підходів. Одним із ефективних шляхів реформування  мистецької освіти є використання інноваційних педагогічних  технологій, спрямованих не тільки на засвоєння учнями знань і  вмінь, але й на всебічний  особистісний розвиток дітей  та їх творчу самореалізацію. Для обговорення цих та інших питань 20 квітня 2021 року  в  приміщенні Дубровицького центру дитячої та юнацької творчості було проведено засідання територіального методичного об’єднання учителів предметів художньо-естетичного циклу відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Дубровицької міської ради на тему «Художньо-педагогічні технології та специфіка їх застосування на  уроках інтегрованого курсу «Мистецтво» НУШ».

Зустріч  відбувалася з дотриманням  карантинних вимог. Під час теоретичної частини  засідання Архипова Валентина Володимирівна, вчителька музичного  мистецтва та мистецтва Дубровицької  ЗОШ №1, керівник  територіального  методичного  об’єднання, виступила з питанням «Сутність художньо-педагогічних технологій та специфіка їх застосування на уроках   інтегрованого  курсу «Мистецтво» НУШ».

Упродовж практичної частини активну участь у засіданні взяли вчителі:  Голубовська М. І. (Дубровицький НВК «Ліцей»), Стовба Л. П. (Дубровицька  ЗОШ І-ІІІ ступенів №2), Ляхович В. М. (Велюнський ЗЗСО І-ІІІ ступенів ім. О. Ярмоліча), Надієвець Л. М. (Сварицевицький  ОЗЗСО І-ІІІ ступенів). Зокрема, Голубовська  Маргарита  Іванівна розповіла про впровадження ІКТ в сферу мистецької освіти та поділилася своїм досвідом використання  комп‘ютерних технологій на уроках музичного мистецтва в НУШ. Людмила Петрівна Стовба провела  майстер-клас для вчителів з використанням елементів ритмічних ігор на уроках музичного мистецтва в НУШ. Про нетрадиційні техніки малювання на уроках образотворчого мистецтва в початковій школі розповіла Ляхович Вікторія Миколаївна, переможець І туру ХVІІІ конкурсу – ярмарку педагогічної творчості у номінації «Мистецтво» (ІІІ місце). Надієвець Людмила Миколаївна провела майстер-клас  з методом нейрографіки для вчителів і поділилась своїми враженнями від участі у Всеукраїнському конкурсі «Учитель року-2020», де вона стала лауреатом обласного туру, виборовши почесне ІІ місце.

Загалом   засідання  пройшло  в атмосфері конструктивного діалогу. По завершенню учасники отримали методичні рекомендації.





 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Переглядів: 16 643
Уважаемый пользователь! Вы используете устаревший браузер Internet Explorer 6.
Дальнейшее использование этого браузера влечет за собой высокий риск заражения Вашего компьютера вирусами.
Чтобы сделать пребывание в Интернете более удобным и безопасным, рекомендуем установить себе    Internet Explorer 9