Головна
Дубровицька
міська рада
Міністерство освіти і
науки України
Департамент освіти і науки
Рівненської ОДА

Провідник по сайту  »   » Про STEM-освіту говорили вчителі англійської мови громади

Про STEM-освіту говорили вчителі англійської мови громади


Про STEM-освіту говорили вчителі англійської мови громади


20 квітня 2021 року відбулося online-засідання територіального методичного об’єднання вчителів англійської мови відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Дубровицької міської ради з теми «STEM-освіта на уроках англійської мови». Керівник територіального методичного об’єднання вчителів англійської мови Буткевич Марія Олексіївна (вчителька Берестівського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів) ознайомила присутніх з особливостями використання елементів STEM-освіти під час навчання англійської мови.

Здавалося б, чому STEM-освіта на уроках англійської мови? Ця тема викликала жвавий інтерес у присутніх на засіданні вчителів-філологів. Адже така система освіти вчить жити в реальному швидкозмінному світі, вміти реагувати на зміни, критично мислити і бути розвиненою творчою особистістю. Раннє залучення учнів в STEM може підтримати не лише розвиток креативного мислення та формування компетенції дослідника, а й сприяти кращій соціалізації особистості.

Учасники заняття у ході інтерактивної дискусії-онлайн дійшли висновку, що STEM-освіта – це наука і життя, що вчить практично використовувати математичні та економічні знання навіть на уроках англійської мови, формує підприємницькі навички під час вивчення іноземних мов, розвиває комунікативні здібності, вміння працювати в групі.

Вчителі також обмінялися досвідом з питань оцінювання в НУШ, ведення учнівських портфоліо, особливостями завершення 2020-2021 навчального року. Своїми думками, знаннями та досвідом поділилися: Наталія Данилівна Гаврилюк (Бережницький ЗЗСО І – ІІІ ступенів), Людмила Сергіївна Красько (Лісівська філія Сварицевицького ОЗЗСО), Тетяна Леонідівна Шмигельська (Орв’яницький ЗЗСО І – ІІІ ступенів), Наталія Іванівна Кузло (Бережківська ЗОШ І-ІІІ ступенів), Оксана Тимофіївна Таргоній (Орв’яницький ЗЗСО І – ІІІ ступенів), Олена Іванівна Мельничук (Дубровицька ЗОШ І-ІІІ ступенів №2).

Засідання пройшло в атмосфері конструктивного діалогу, отримана інформація та методичні рекомендації, надіємося, будуть використані вчителями під час освітнього процесу.



 

 

 

 

  • Переглядів: 16 454
Уважаемый пользователь! Вы используете устаревший браузер Internet Explorer 6.
Дальнейшее использование этого браузера влечет за собой высокий риск заражения Вашего компьютера вирусами.
Чтобы сделать пребывание в Интернете более удобным и безопасным, рекомендуем установить себе    Internet Explorer 9