Головна
Дубровицька
міська рада
Міністерство освіти і
науки України
Департамент освіти і науки
Рівненської ОДА

Провідник по сайту  »   » «Особистісно-орієнтована педагогіка на групі подовженого дня»

«Особистісно-орієнтована педагогіка на групі подовженого дня»

«Особистісно-орієнтована педагогіка на групі подовженого дня» - над такою темою працювали вихователі груп подовженого дня громади під час онлайн-засідання територіального  методичного об`єднання вихователів груп подовженого дня 31 березня 2021 року.

Засідання відкрила всупним словом керівник територіального методичного об’єднання вихователів груп подовженого дня відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Дубровицької міської ради, вихователь Орв’яницького закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Людмила Володимирівна Потерайко. Вона ж провела і теоретичну частину, де зосередилася на основних аспектах особистісно-орієнтованої педагогіки.

Під час перегляду «Панорами педагогічних досягнень» учасники засідання мали змогу ознайомитися з методами особистісно-орієнтованої педагогіки, які впроваджують у своїй практиці вихователі Орв’яницького ЗЗСО І-ІІІ ступенів Людмила Володимирівна Потерайко та Ганна Василівна Правник. Матеріали, які вони презентували, дали змогу учасникам заходу віртуально побувати у класах між дітками, відчути атмосферу тепла, радості.

Завдяки «Репортажу з місця подій» вихователі проаналізували доцільність та переваги використання методів особистісно-орієнтованої педагогіки під час кожного окремого режимного моменту: прогулянки, розвивального заняття, бесіди та під час заняття за інтересами.

Окрему частину засідання приділили використанню танграмів, геобордів (математичних планшетів) з резинками, елементам STEM-освіти, інклюзивній освіті. Обговорили і запропонували багато варіантів ігор з одним і тим самим елементом.

Незважаючи на те, що засідання проходило в онлайн-режимі, вихователі не стали змінювати традицію, тому завершальна частина  «Позитивна хвилинка» відбулася. Веселий тест пройшов вдало, емоції залишились лише позитивні, побажання звучали про здоров'я та зустріч за горнятком кави. Учасники отримали також презентовані виступаючими матеріали та методичні рекомендації.




 

 

 

 

 

 

 

  • Переглядів: 15 245
Уважаемый пользователь! Вы используете устаревший браузер Internet Explorer 6.
Дальнейшее использование этого браузера влечет за собой высокий риск заражения Вашего компьютера вирусами.
Чтобы сделать пребывание в Интернете более удобным и безопасным, рекомендуем установить себе    Internet Explorer 9