Головна
Дубровицька
міська рада
Міністерство освіти і
науки України
Департамент освіти і науки
Рівненської ОДА

Провідник по сайту  »   » Діти покоління Z. Як не втратити найцінніше

Діти покоління Z. Як не втратити найцінніше


Події останнього року, які відбуваються в Україні, вкрай змінили усталені норми освітян. В таких умовах важливо знаходити ресурс, рухатись до нового, аніж загострювати становище. Але як же із вирішенням важливих педагогічних проблем, у тому числі проблем психологічної служби?

Для цього 31 березня відбулося онлайн-засідання територіального методичного об’єднання практичних психологів та соціальних педагогів нашої громади. Темою зустрічі стала дискусія під назвою «Діти покоління Z. Як не втратити найцінніше». Доповідач Буткевич Н. А., практичний психолог Орв’яницького закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів, дала характеристику портрету дитини покоління Z, зробила порівняльний аналіз ціннісної системи різних поколінь, їх психологічних особливостей, що є важливим у роботі з дітьми. Желєзна Я. О., практичний психолог Осівського навчально-виховного комплесу «ЗОШ І-ІІІ ступенів-ДНЗ», розробила та надала рекомендації щодо виховання сучасних дітей, щоб уникнути протиріч між поколіннями.

Керівник територіального методоб’єднання практичних психологів та соціальних педагогів, практичний психолог Сварицевицького опорного закладу загальної середньої освіти Крупко Н. А. узагальнила виступи попередніх доповідачів, підкресливши те, що дорослі повинні бути готові до змін, займатись самоосвітою, впроваджувати інновації в навчальний процес, щоб підтримувати у дітей нового покоління жагу до знань, формувати найбільш необхідні навички ХХІ століття. Особливу увагу Наталія Антонівна Крупко приділила аналізу пріоритетних напрямів психологічного супроводу та соціально-педагогічного патронажу учасників освітнього процесу за усіма напрямами діяльності психологічної служби, змотивувала учасників засідання до самопрезентації своїх напрацювань через участь у конкурсах фахової майстерності.

Яніна Олександрівна Желєзна звернула увагу на ведення основної документації працівників психологічної служби щодо оформлення та термінів зберігання.

По завершенні зустрічі учасники отримали матеріали, які зможуть використовувати у своїй роботі з батьками, учителями та дітьми.

 



 

 

 

 

 

  • Переглядів: 12 469
Уважаемый пользователь! Вы используете устаревший браузер Internet Explorer 6.
Дальнейшее использование этого браузера влечет за собой высокий риск заражения Вашего компьютера вирусами.
Чтобы сделать пребывание в Интернете более удобным и безопасным, рекомендуем установить себе    Internet Explorer 9