Головна
Дубровицька
міська рада
Міністерство освіти і
науки України
Департамент освіти і науки
Рівненської ОДА

Провідник по сайту  »   » День української писемності та мови

День української писемності та мови

9 листопада - День української писемності та мови. Відзначають його на честь українського літописця Нестора - послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія. Саме з нього, вважають дослідники, і починається писемна українська мова.

Традиційно у перші тижні листопада в Великоозерянському НВК урочисто проходять заходи, приурочені до Дня української писемності та мови.

Мета яких: ознайомити учнів з виникненням писемності; показати красу і багатство мови, довести, що рідна мова – це духовна святиня. Сприяти розширенню словникового запасу школярів, розвитку творчих здібностей. Бажанню берегти свою національну культуру. Розвивати почуття національної гідності. Формувати комунікативну компетентність. Виховувати любов до національних традицій, народної мудрості, до краси і гармонії рідного слова.

Найрізноманітніші заходи з нагоди Дня писемності тривали упродовж тижня.

          Учні мали змогу поринути у багатющий світ краси і принад рідної української мови, вшанувати пам'ять про видатних діячів нашого народу, завдяки яким вона сьогодні у нас є.

А також учні взяли участь у написанні радіодиктанту національної єдності. Разом з учнями до написання диктанту долучились і вчителі. Кожен з бажаючих міг не лише перевірити свої знання і вміння з рідної мови, а й стати частинкою справжнього свята єднання навколо найбільшої цінності - рідної мови.



 

 

 

 

 

 

 

 

  • Переглядів: 7 420
Уважаемый пользователь! Вы используете устаревший браузер Internet Explorer 6.
Дальнейшее использование этого браузера влечет за собой высокий риск заражения Вашего компьютера вирусами.
Чтобы сделать пребывание в Интернете более удобным и безопасным, рекомендуем установить себе    Internet Explorer 9