Головна
Дубровицька
міська рада
Міністерство освіти і
науки України
Департамент освіти і науки
Рівненської ОДА

Провідник по сайту  »   » правовий тиждень

правовий тиждень

З метою надання правової освіти дітям, формування у них правової свідомості та культури в Великоозерянському НВК проходив тиждень правових знань з 02.11 по 06.11.2020 року. Проводилися різноманітні заходи, до участі в яких залучалися органи учнівського самоврядування, педагоги закладу та бібліотекар. На початку тижня  було організовано виставку літератури в бібліотеці за темою «Право і обов’язок », де учнів ознайомили із законами, кодексами та нормативними актами.Для учнів 9 класу пройшла цікава казкова вікторина під назвою «У країні правознавства».  Класними керівниками були проведені бесіди «Мої права», 1-4 кл; та години спілкування на правову тематику, для учнів 5-6 класів – усний журнал «Конвеція ООН про права дитини»; відеоролики на основі казок  для учнів 1-4кл  та  правовий  лекторій  та консультаційна допомога для учнів, вчителів та батьків.  Учнівське самоврядування організувало інформаційні –правові п’ятихвилинки для  учнів 7-11 класів.
Тиждень права показав, що практично кожен учень знає,що серед основних його прав: право на життя, право на здоров’я, право на навчання, право на повагу до себе. Це невеликий перелік прав людей, встановлених законодавством України, які повиннізабезпечуватися державою. Винні у порушенні таких прав мають відповідати по закону.
Під час заходів наголошувалося, що основна мета держави – навчити людей, які в ній проживають, не тільки користуватися правами, але і дотримуватися правової поведінки у відносинах з іншими людьми, установами і так далі. І якщо дотримання правових норм буде здійснюватися на ранніх етапах, то менше буде допускатися правопорушень. Основна ж спрямованість держави – охорона прав людини, їх захист та неприпустимість порушень з боку інших осіб.Усі знання,які учні отримали завдяки проведеним заходам стануть дуже потрібними в дорослому житті.

 

 

Ірина Костюкевич

 

 


 

 

 

 

  • Переглядів: 7 187
Уважаемый пользователь! Вы используете устаревший браузер Internet Explorer 6.
Дальнейшее использование этого браузера влечет за собой высокий риск заражения Вашего компьютера вирусами.
Чтобы сделать пребывание в Интернете более удобным и безопасным, рекомендуем установить себе    Internet Explorer 9