Головна
Дубровицька
міська рада
Міністерство освіти і
науки України
Департамент освіти і науки
Рівненської ОДА

Провідник по сайту  »   » Реформа освіти в дії : онлайн-діалог освітян

Реформа освіти в дії : онлайн-діалог освітян

В умовах реалізації Законів України «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту»  перед керівниками закладів загальної середньої освіти постає ціла низка проблем, пов’язаних із розробкою нормативної бази освітнього закладу, переорієнтації школи на фінансову, управлінську , освітню, методологічну автономію, що потребує консолідації зусиль і керівників шкіл, і органів управління освітою та методичних служб районів, ОТГ, і новостворених служб в освітній галузі. Одне із пріоритетних завдань керівника закладу освіти сьогодні – створення внутрішньої системи забезпечення якості освіти у закладі. Саме для напрацювання нормативної бази, її практичного застосування та набуття управлінського досвіду з даного напрямку  29 квітня 2020 року відбувся онлайн-діалог працівників управління  Державної служби якості освіти у Рівненській області з очільниками органів управління освітою  і представниками робочої групи Дубровицього, Зарічненського та Сарненського районів.  Його учасниками стали працівники управління  Державної служби якості освіти у Рівненській області на чолі з Сидоруком С.М., начальники відділів освіти Дубровицької райдержадміністрації Стасюк Н.І, Зарічненської райдержадміністрації Мельник П.В.,Сарненської райдержадміністрації Коркош С.М., завідувачі районних  методичних кабінетів Таборовець Т.Ф. з Дубровицького та Бабич Л.І. із Зарічненського районів, директори Дубровицького НВК «Ліцей-школа» Кушнір В.В., Сварицевицького ОЗЗСО І – ІІІ ступенів Полюхович О.М., Орв’яницького ЗЗСО І – ІІІ ступенів Буткевич А.І., Туменського НВК «ЗОШ І – ІІІ ступенів - ДНЗ» Гузич Т.Д., Іванчицької ЗОШ І – ІІ ступенів Зарічненського району Тишковець О.М., заступник директора з навчально-виховної роботи  Сарненського ліцею «Лідер» Крат Н.В.

Предметом діалогу стало обговорення результатів напрацювань робочої групи директорів закладів освіти із самооцінювання діяльності закладу освіти і перспективних кроків до розбудови внутрішньої системи забезпечення якості освіти у закладі,  з реалізації основних положень «Абетки  для директора » з напрямку «Освітнє середовище закладу освіти». 

Кожен керівник ЗЗСО, учасник групи,  розповів, що уже апробовано, проведено з напрямку «Освітнє середовище» у закладі, у яких формах, з використанням якого інструментарію, які результати опитувань, як вони використані, які були труднощі, що розроблено та використано самим закладом, а що використано з пропозицій «Абетки для директора». Директори закладів освіти закцентували увагу на розробці Положення про внутрішню систему забезпечення якості освіти у закладі, його адптації до сучасних викликів. Окремим напрямком онайн-діалогу стали питання організації освітнього  процесу під час карантину, напрацювання закладів і районів з питань організації дистанційного навчання, використання платформ, організації роботи педагогічного колективу, забезпечення контролю за вичитуванням навчальних програм. Начальниками віддів освіти районів піднімалося питання щодо проблем фінансування освітньої галузі, створення нового освітнього простору та навчальної бази закладів, ролі в цих процесах засновників закладів освіти.

Перші кроки у створенні внутрішньої системи забезпечення якості освіти у закладі зроблені. На часі – напружена та кропітка робота з практичного реформування галузі, і такі онлай-зустрічі та міжрайонне спілкування  - необхідна умова системного поступу вперед. 



  • Переглядів: 5 799
Уважаемый пользователь! Вы используете устаревший браузер Internet Explorer 6.
Дальнейшее использование этого браузера влечет за собой высокий риск заражения Вашего компьютера вирусами.
Чтобы сделать пребывание в Интернете более удобным и безопасным, рекомендуем установить себе    Internet Explorer 9