Головна
Дубровицька
міська рада
Міністерство освіти і
науки України
Департамент освіти і науки
Рівненської ОДА

Провідник по сайту  »   » Соціалізація дітей дошкільного віку у сучасному освітньому просторі

Соціалізація дітей дошкільного віку у сучасному освітньому просторі

         Соціалізація дітей дошкільного віку у сучасному освітньому просторі - це одна з актуальних тем, яка обговорювалася сьогодні, 14 лютого  2020 року, в ході роботи  районного методичного об’єднання вихователів старших груп, в т.ч. вихователів груп короткотривалого перебування, закладів дошкільної освіти району та об’єднаних територіальних громад.

         Питання «Форми та методи формування соціального досвіду дітей старшого дошкільного віку в умовах сучасного дошкільного закладу» висвітлила вихователь Дубровицького закладу дошкільної освіти №1 «Теремок» Твердун Людмила Юріївна.

         Вихователі  закладу підготували презентацію  на тему «Соціалізація дітей старшого дошкільного віку в умовах сучасного дошкільного закладу».

         Керівник  методичного об’єднання, вихователь Дубровицького ЗДО №1 Семенчук Тетяна Леонідівна акцентувала увагу присутніх на ролі  педагога  у соціально – моральному вихованні дітей дошкільного віку.            

        Тренінг для вихователів провела практичний психолог цього ж закладу  Жакун Оксана Миколаївна.

         Цікавою і змістовною була презентація  закладу дошкільної освіти №5 «Світлячок».  Вихователь Ярошевич Антоніна Андріївна  у доступній формі розповідала колегам про сучасні  форми  роботи  з  родиною  щодо формування родинно-побутової та соціально-комунікативної компетенції  дітей старшого дошкільного віку відповідно до програми «Впевнений старт».                 

          Методист райметодкабінету Легка Л.В. надала методичні  рекомендації  щодо  виховання  соціально – компетентного     майбутнього  першокласника  Нової  української  школи, забезпечення співпраці дошкільної і початкової ланок освіти та привернення особливої уваги працівників закладів дошкільної освіти до забезпечення комфортних умов адаптації дітей із родин учасннків АТО, ознайомила з листом МОН від 12.12.2019 №1/9-766 "Щодо комунікації з дітьми дошкільного віку з родин учасників ООС/АТО, внутрішньо переміщених осіб та організації взаємодії з їхніми батьками" та надала інформацію про впровадження міжнародних проектів та програм у сфері дошкільної освіти в 2019-2020 н. р.: парціальної програми соціальної та фінансової освіти дітей від 3 до 6 років «Афлатот» та  «Безмежннй світ гри з LЕGО», мета якої – розкриття та розвиток внутрішнього потенціалу кожної дитини, формування її цілісного світогляду та збагачення ігрового досвіду засобами конструктора LЕGО.

                                              

                                                        Любов ЛЕГКА,  методист райметодкабінету.  

  

 

                                                                

 

 

 

 

 



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Переглядів: 4 961
Уважаемый пользователь! Вы используете устаревший браузер Internet Explorer 6.
Дальнейшее использование этого браузера влечет за собой высокий риск заражения Вашего компьютера вирусами.
Чтобы сделать пребывание в Интернете более удобным и безопасным, рекомендуем установить себе    Internet Explorer 9