Головна
Дубровицька
міська рада
Міністерство освіти і
науки України
Департамент освіти і науки
Рівненської ОДА

Провідник по сайту  »   » МАЙСТЕР-КЛАС ДЛЯ ВЧИТЕЛІВ ОСНОВ ЗДОРОВꞌЯ

МАЙСТЕР-КЛАС ДЛЯ ВЧИТЕЛІВ ОСНОВ ЗДОРОВꞌЯ

Для вчителів основ здоровꞌя  на базі Дубровицького навчально-виховного комплексу «Ліцей – школа»  23 січня 2020 року досвід свого педагогічного надбання  презентувала  лауреатка ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу «Вчитель року -2019» у номінації «Основи здоров'я», учитель Дубровицького навчально-виховного комплексу «Ліцей – школа» Кренько Вікторія Іванівна.

Концепцію загальної середньої освіти, Національною доктриною розвитку освіти передбачено формування  покоління молоді, що буде захищеним і мобільним на ринку праці, здатним робити особистісний, духовно-світоглядний вибір, матиме необхідні знання, навички, компетентності для інтеграції в суспільство на різних рівнях, здатним до навчання впродовж життя. Тому і Вікторія Іванівна поставила перед собою завдання: виявити сукупність педагогічних умов підвищення результатів проведення  уроків із застосуванням інноваційних методів та прийомів; теоретично обґрунтувати й експериментально перевірити дієві форми проведення таких уроків; розробити оригінальні методичні версії уроків з використанням інноваційних технологій за шкільною програмою і уже ділитися своїми напрацюваннями із колегами-освітянами району. Застосування інтерактивного навчання здійснює шляхом використання  фронтальних та кооперативних форм організації  навчальної  діяльності учнів, інтерактивних методів та прийомів. З огляду на це найбільш уживаними є: при кооперативній формі роботи  такі технології: робота в парах, трійках, робота в малих групах; при фронтальній формі  роботи такі технології: здоров'язберігаюча, ігрова, інформаційно-комунікаційна, рівнева диференціація, змагальна.

У ході майстер-класу учасники заходу запозичували досвід застосування інноваційних прийомів на уроках, що  характеризуються тенденцією до зростання пізнавальної активності, підняття на якісно  новий рівень знань, умінь і навичок учнів за умови правильно організованої підготовки, побудови і організації уроків, що вирішують питання здоров’язбереження за допомогою  інноваційних прийомів, методів, технологій до уроків. Дієві форми роботи, які були  розглядати на  майстер-класі Кренько В.В.,  допоможуть учасникам заходу побудувати урок, використовуючи «сучасну зброю» вчителя – активну та інтерактивну методику навчання.



 

 

 

 

  • Переглядів: 3 936
Уважаемый пользователь! Вы используете устаревший браузер Internet Explorer 6.
Дальнейшее использование этого браузера влечет за собой высокий риск заражения Вашего компьютера вирусами.
Чтобы сделать пребывание в Интернете более удобным и безопасным, рекомендуем установить себе    Internet Explorer 9