Головна
Дубровицька
міська рада
Міністерство освіти і
науки України
Департамент освіти і науки
Рівненської ОДА

Провідник по сайту  »   » Про підсумки роботи літніх мовних таборів

Про підсумки роботи літніх мовних таборів

З метою якісного навчання дітей іноземним мовам у контексті європейської інтеграції України, наближення до європейських стандартів та популяризації вивчення іноземних мов серед школярів,  у 19-ти закладах освіти, що перебувають у підпорядкуванні управління освіти, молоді та спорту,  в період з 03.06 по 07.06.2019 року було організовано роботу літніх мовних таборів. Робота мовних таборів була організована за Програмою № 1, яка не передбачає харчування школярів.    Учасниками таборів стали 676 школярів.

До роботи у мовних таборах було залучено 38 педагогів – 32 вчителі англійської мови і 6 вчителів німецької мови. У Колківському НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.. -ДНЗ» до роботи у мовному таборі, окрім педагогів освітнього закладу, було залучено 4-ро волонтерів з числа старшокласників (учні 10 класу).

Мовні табори були покликані спонукати школярів практично застосовувати знання з мов, отриманих упродовж навчального року. У таборах діти мали можливість спілкуватися іноземними мовами та застосовувати їх у різних формах діяльності (ігрових і концертних програмах, театральних виставах, виконанні проектів тощо).

Програма літніх мовних таборів  передбачала диференційований підхід при роботі з школярами. Заняття проводилися переважно на свіжому повітрі, в ігровій формі, з широким використанням інтерактивних форм – проектна робота, інсценізація, рольові ігри, квести тощо. У більшості освітніх закладах план роботи літнього мовного табору передбачав організацію діяльності за тематичними днями.

Щодо змісту роботи з учнями, то педагогами були обрані наступні тематичні напрямки: країнознавчий, здоровий спосіб життя, захоплення та уподобання молоді, проблеми екології та ін. 

Під час роботи літніх мовних таборів учні мали змогу приємно провести час в колі друзів та відпочити, удосконалили свою розмовну мову та отримали мотивацію для подальшого вивчення іноземних мов.



 

 

 

 

 

  • Переглядів: 2 592
Уважаемый пользователь! Вы используете устаревший браузер Internet Explorer 6.
Дальнейшее использование этого браузера влечет за собой высокий риск заражения Вашего компьютера вирусами.
Чтобы сделать пребывание в Интернете более удобным и безопасным, рекомендуем установить себе    Internet Explorer 9