Головна
Дубровицька
міська рада
Міністерство освіти і
науки України
Департамент освіти і науки
Рівненської ОДА

Провідник по сайту  »   » День цивільного захисту

День цивільного захисту

Знати, щоб перебачити.

Передбачити, щоб діяти.


        Згідно зі статтею 3 Конституції України життя та здоров'я людини, її безпека є найвищими соціальними цінностями, за забезпечення яких держава відповідає перед нею. У світі постійно виникають різного роду небезпеки, які пов’язані з природними катаклізмами, аваріями і катастрофами. Кінець ХХ століття та початок ХХІ принесли рекордну кількість небезпек природного, техногенного та соціально-політичного характеру. Виникнення небезпечних ситуацій, як правило, загрожує життю людей, завдає великих матеріальних збитків.

Щоб навчити дітей діяти зібрано та рішуче, не розгубитися у випадку виникнення надзвичайних ситуацій, 19 квітня 2019 року у Берестівському НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів-ДНЗ» відбувся  День цивільного захисту та комплексне об'єктове тренування з теми «Пожежна безпека в освітньому закладі».

Програма Дня була цікавою й насиченою. Для учнів було проведено різнопланові заходи, зокрема, загальношкільна лінійка, де директором навчально-виховного комплексу Сергієм Тимофійовичем Климчуком були визначені основні завдання Дня ЦЗ, відкриті тематичні уроки і виховні години, вікторини, тренінги, виставка малюнків «Азбука безпеки», інформаційна поличка «Попереджений – озброєний», виставка буклетів «Щоб здоровими зростати, про небезпеки треба знати», виступ Дружини юних пожежників «101» та агітбригади «Молодь обирає здоров'я», гра «Рятівник», перегляд мультиплікаційних та відеофільмів, відпрацювання нормативів ЦЗ, практичні заняття з надання домедичної допомоги постраждалим, комбінована естафета, тренування по користуванню індивідуальними засобами захисту. Проте справжньою родзинкою Дня стали показові навчання 14-ї пожежно-рятувальної частини 6-го державного пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС України у Рівненській області. Спочатку за сигналом було проведено оповіщення учасників освітнього процесу про надзвичайну ситуацію. Вихованці під керівництвом учителів організовано, згідно з планом евакуації, покинули приміщення та вийшли на подвір’я освітнього закладу. Спостерігаючи за евакуацією, представники пожежно-рятувального загону зазначили, що її проведення було грамотним та чітко спланованим. Фахівці ДСНС нагадали порядок проведення евакуації у випадку надзвичайної події та наголосили, що уміння діяти в екстремальних ситуаціях, слухати команди дорослих та чітко їх виконувати – запорука безпеки. З неабияким зацікавленням усі присутні спостерігали за приборканням імітованої пожежі за допомогою вогнегасника та пожежної машини, спілкувалися з рятувальниками, побачили професійну пожежно-рятувальну техніку та й самі  навчились гасити пожежу.

День ЦЗ і КОТ був проведений на достатньому організаційно-методичному рівні. Успіх його великою мірою залежав від завчасної підготовки, чіткого керівництва, підбору заходів та правильного визначення складу учасників. Педагоги та школярі отримали багато корисної інформації з питань безпеки життєдіяльності та закріпили її на практиці.

Бажаємо всім мирного неба та безпечних умов життя!



ДЖЕРЕЛО



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




  • Переглядів: 2 130
Уважаемый пользователь! Вы используете устаревший браузер Internet Explorer 6.
Дальнейшее использование этого браузера влечет за собой высокий риск заражения Вашего компьютера вирусами.
Чтобы сделать пребывание в Интернете более удобным и безопасным, рекомендуем установить себе    Internet Explorer 9