Головна
Дубровицька
міська рада
Міністерство освіти і
науки України
Департамент освіти і науки
Рівненської ОДА

Провідник по сайту  »   » Комунальна установа «Дубровицький інклюзивно-ресурсний центр» - ВІДКРИТО!

Комунальна установа «Дубровицький інклюзивно-ресурсний центр» - ВІДКРИТО!

 Сьогодні 13 грудня 2018 року відбулася важлива подія для освітнього простору нашого району. Інклюзивно-ресурсний центр з підтримки інклюзивної освіти – це важливий крок у формуванні сучасної системи кваліфікованого супроводу дітей з особливими освітніми потребами протягом навчання від 2 до 18 років. Особливо для батьків, які шукають підтримки та допомоги у навчанні і вихованні дітей з особливими освітніми потребами.

На  святковому заході були присутні

  • діти та їх батьки;
  • начальник департаменту соціального захисту Шамак Олексій Олександрович;
  • голова Дубровицької районної державної адміністрації Петрушко Микола Михайлович;
  • голова Дубровицької районної ради Кухарець Микола Миколайович;
  • начальник управління освіти, молоді та спорту Дубровицької РДА Стасюк Ніна Іванівна;
  • депутат обласної ради Лобчук Микола Іванович;
  • депутат обласної ради Шевченко Генадій Миколайович;
  • начальник цивільно-військового співробітництва ОК «Захід» Олександр Ковальчук;
  • ректор Рівненської духовної семінарії Олександр Tретяк;
  • голови ОТГ, сільські голови;
  • меценати, благодійники;
  • директори освітніх закладів району;
  • педагоги.

Учень 1 класу Колківського НВК Хомич Тимофій спільно з начальником департаменту соціального захисту Шамак Олексієм і очільником району Миколою Петрушком урочисто перерізали стрічку і – КУ «Дубровицький ІРЦ» - ВІДКРИТО!

У приміщенні Дубровицького ІРЦ є зала ЛФК, кабінети логопеда, практичних психологів, вчителя-олігофренопедагога, ресурсна кімната - для надання корекційно-розвиткових послуг та проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дітей. Фахівці ІРЦ допомагатимуть складати індивідуальну програму розвитку для дітей, які охоплені інклюзивним навчанням та надаватимуть консультації батькам та вчителям дітей з особливими освітніми потребами щодо занять та адаптації дітей у інклюзивних класах.

Всі кабінети обладнані меблями, спеціальним обладнанням, ноутбуками, багатофункціональними пристроями, дитячими меблями,  ігровим розвиваючим обладнанням, комплектами дидактичних матеріалів, розвиваючими та корекційними дидактичними матеріалами, наочними матеріалами для розвитку мовлення та пізнавальних процесів, дерев'яною пісочницею для сухого піску, вертикалізатором, столом-партою для дітей з ДЦП. Ресурсна кімната, де корекційні педагоги допомагатимуть дітям набути повсякденних побутових навичок, обладнана кухонним комплектом, боксами для сортування сміття. Кабінет ЛФК облаштований шведською стінкою, тренажером для відновлення навиків ходьби, сухим басейном, балансирами, тренажером TRX, утяжувачами для ніг, рук та обтяженим м’ячем, інтеграційним «Яйце-райцем», еластичною панчохою, обіймально-стискальною машиною «Сквізер», тактильною доріжкою та іншим обладнанням.

У 2018-2019 н.р. у Дубровицькому районі для 25 дітей у 13 закладах загальної середньої освіти та для 5 дітей у 3 закладах дошкільної освіти  організовано інклюзивне навчання.

Інклюзивне навчання має переваги і для дітей з ООП, і для здорових ровесників, і для їх родин , і для навчальних закладів, і переваги для суспільства : діти з особ­ливими потребами, залучені до звичайного життя, стають повноцінними членами со­ціуму і часто вже не лише не потребують підтримки громади, а й, навпаки, роблять свій внесок у загальну справу. Перебуван­ня у звичайних школах дітей із вадами допомагає всім зрозуміти специфічні про­блеми таких людей і стати нам з вами суспільством різних людей, але рівних можливостей.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Переглядів: 2 429
Уважаемый пользователь! Вы используете устаревший браузер Internet Explorer 6.
Дальнейшее использование этого браузера влечет за собой высокий риск заражения Вашего компьютера вирусами.
Чтобы сделать пребывание в Интернете более удобным и безопасным, рекомендуем установить себе    Internet Explorer 9