Головна
Дубровицька
міська рада
Міністерство освіти і
науки України
Департамент освіти і науки
Рівненської ОДА

Провідник по сайту  »   » Рада профспілки розглянула актуальні питання.

Рада профспілки розглянула актуальні питання.

6 грудня відбулося розширене засідання президії Дубровицької  районної організації профспілки працівників освіти  та навчання голів профспілкових комітетів з питань соціального страхування. В заходах прийняли участь начальник управління освіти, молоді і спорту Дубровицької РДА Стасюк Н.І. та начальник Дубровицького відділення  фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності Філіц Р.С., спеціаліст фонду ЗадорожнаТ.М.

                Освітян району турбують  проблеми щодо завершення фінансового року. Попри проведені  непопулярні заходи по економії фонду оплати праці ( перебування обслуговуючого персоналу шкіл у відпустках без оплати паці, скорочення 29 штатних одиниць) коштів на виплату заробітної плати у грудні 2018 року  даній категорії працівників не вистачає. Рада профспілки у жовтні  зверталася з цього приводу до Рівненської обласної адміністрації  та обласної ради, а 6 грудня  спільно з головою РДА Петрушком М.М., начальниками обласного управління  освіти Таргонським Г.М. та районного Стасюк Н.І., депутатами обласної ради  Лобчуком М.І. та Суховичнм В.М. була на прийомі у заступника голови Рівненської ОДА Тимошенко І.О. У  отриманій відповіді вказано, що дане питання  може бути розглянуте при надходженні   додаткового трансферту з державного бюджету.

                Стасюк Н.І  повідомила і про обов’язкову виплату до кінця року щорічної грошової винагороди педагогічним працівникам шкіл та дошкільних закладів, роз’яснила чому  розмір стимулюючих виплат у 2018 році менший, ніж був у 2017 році , перспективи фінансування освіти у 2019 році.

                 Рада профспілки направила усім роботодавцям спільний лист Міністерства освіти та ЦК Галузевої профспілки про підвищення заробітної плати педагогічним працівникам закладів дошкільної, позашкільної освіти  шляхом встановлення надбавок в розмірі 10% посадового окладу.

                 Учасники обговорили звернення  та пропозиції до голів Дубровицької РДА Петрушка М.М. та районної ради Кухарця М.М., голів комісії районної ради Рожка С.М., та Краглевич О.В до проекту бюджету на освіту на 2019 рік.

                Про право застрахованих осіб на реабілітацію та нові вимоги до оформлення лікарняних листків, можливість підтвердження страхового стажу через інтернет  розповіли відповідальні працівники фонду соціального страхування Філіц Р.С.,та Задорожна Т.М.

Розглянуто питання про наслідки акції протесту профспілок 17 жовтня у м.Києві , лист ЦК Профспілки про ефективне використання освітньої субвенції, матеріали Пленуму ЦК Профспілки від 05.12.18 року, та новорічні заходи для дітей членів профспілки.

 

В.Твердюк – голова ради профспілки.

 

 

 

  • Переглядів: 1 333
Уважаемый пользователь! Вы используете устаревший браузер Internet Explorer 6.
Дальнейшее использование этого браузера влечет за собой высокий риск заражения Вашего компьютера вирусами.
Чтобы сделать пребывание в Интернете более удобным и безопасным, рекомендуем установить себе    Internet Explorer 9