Головна
Дубровицька
міська рада
Міністерство освіти і
науки України
Департамент освіти і науки
Рівненської ОДА

Провідник по сайту  »   » День української писемності та мови

День української писемності та мови

Мова – одне з найцінніших надбань, які створили й залишили наші попередники. Мова є душею нації, її генетичним кодом, у її глибинах народилося багато скарбів, якими пишається наш народ .

9 листопада – День української писемності та мови. Це свято відзначає  вся наша держава. Цивілізоване суспільство не може існувати без мови – засобу спілкування між людьми, засобу вираження думки і передачі досвіду сучасникам і наступним поколінням.

До відзначення Дня української писемності і мови долучилася вся шкільна родина  Дубровицької ЗОШ І-ІІІ ст.№2. Традиційно у цей день у нашій школі  пройшли заходи  під гаслом  «Моє диво калинове, кохана українська мово!» Метою всіх проведених заходів було донести до учнів красу і багатство української мови,  формувати відчуття краси рідної мови, розвивати мовленнєві здібності учнів, збагачувати словниковий запас, виховувати любов до рідної мови та розуміння її краси і необхідності для нашого життя.

 Відзначення Дня української писемності і мови розпочалося виставкою плакатів та постерів «Наш скарб - рідна мова!» Її продовжив поетичний марафон «Мова- державна перлина, завжди її бережіть», де учні декламували поезії про мову. Вони прагнули переконати своїх ровесників, що мова — це безцінний дар, який треба шанувати, як батька і матір, родину і батьківщину. Адже для нас рідна мова — це не тільки дорога спадщина, яка об'єднує в собі народну мудрість, вироблену десятками й сотнями поколінь. Це наша гордість, бо все, що створено нею,увійшло в скарбницю загальнолюдської культури .
    Учні нашої школи також захотіли перевірити свої граматичні навички і об 11.30 годині учні 6-Б, 7-А та 11-А класів долучилися до Всеукраїнського радіодиктанту єдності , який написали грамотно і успішно.

 Учні з задоволенням взяли участь у мовному квесті «Скарбниця рідної мови». Закінчилося свято фотографуванням  учнів біля фотозони «Мова- ДНК нації».

Любіть, поважайте та вдосконалюйте нашу мову, адже мова, як і Україна, — у нашому серці, і починається вона із кожного з нас.

 


 

 

 

 

 

 

  • Переглядів: 3 397
Уважаемый пользователь! Вы используете устаревший браузер Internet Explorer 6.
Дальнейшее использование этого браузера влечет за собой высокий риск заражения Вашего компьютера вирусами.
Чтобы сделать пребывание в Интернете более удобным и безопасным, рекомендуем установить себе    Internet Explorer 9