Головна
Дубровицька
міська рада
Міністерство освіти і
науки України
Департамент освіти і науки
Рівненської ОДА

Провідник по сайту  »   » Покрова у нашому домі

Покрова у нашому домі

Ми роду козацького діти,

Ми любимо сонце і квіти ,

І сонце нам шле свій привіт,

Землі української цвіт.

 Народна пісня


14 жовтня православні  відзначають свято Покрови Пресвятої Богородиці або, як кажуть в народі, Святої Покрови – головне християнське свято осені. Але найбільш значущим святом була Покрова для козаків. У цей день на Січі відбувалися вибори нового отамана. Козаки вірили, що свята Покрова охороняє їх, а Пресвяту Богородицю вважали заступницею і покровителькою православного воїнства.
Саме тому, 14 жовтня 2014 р. указом Президента України Петра Порошенка з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України встановлено державне  свято - День захисника України.
Не оминуло це свято і Великоозерянський НВК. Класний керівник 6 класу Котяй Н.С.  разом з учнями школи  теж долучилися до вшанування та святкування цього свята. 12 жовтня в актовому залі школі був проведений виховний захід «Покрова у нашому домі».  

Діти виступили з концертними номерами:  співали пісні, повідомили цікаву інформацію про історію українського козацтва та козацький одяг, відтворили сценкою сватання на Покрову у давнину. Завершили виховний захід спільною молитвою О. Кониського “Боже великий, єдиний,
нам Україну храни”.

Отож, щиро й сердечно вітаємо Вас, дорогі чоловіки, з Днем захисника України. Бажаємо родинного щастя, сімейного затишку, козацького здоров’я, невичерпної енергії і миру! Будьте готові до випробувань у житті. Любіть Україну, вивчайте її історію і примножуйте її славу.


Вчитель української мови та літератури Котяй Н.С.

 

 

 

 

 

 

 

  • Переглядів: 1 430
Уважаемый пользователь! Вы используете устаревший браузер Internet Explorer 6.
Дальнейшее использование этого браузера влечет за собой высокий риск заражения Вашего компьютера вирусами.
Чтобы сделать пребывание в Интернете более удобным и безопасным, рекомендуем установить себе    Internet Explorer 9