Головна
Дубровицька
міська рада
Міністерство освіти і
науки України
Департамент освіти і науки
Рівненської ОДА

Провідник по сайту  »   » Формуємо фінансову грамотність і підприємливість

Формуємо фінансову грамотність і підприємливість

Фінансова грамотність  – одна із ключових компетентностей Нової української школи.  З огляду  на те, що  в 2018 році  в НУШ навчаються лише першокласники,  а дванадцятикласники в НУШ будуть навчатися аж у 2030-му, в Туменському навчально – виховному комплексі працюють на випередження: напрацьовують  матеріали для всіх класів і для всіх дітей та учнів.

      Першими, як завжди, є активісти учнівського врядування – члени учнівської ради «Лідер», що і стали ініціаторами шкільного проекту, гасло якого: «Хочу бути успішною людиною!».  А для цього необхідно виховувати бережне ставлення до грошей, розуміння необхідності заробляти та заощаджувати.

  Шкільне арт-кафе, організоване школярами сьогодні, стало першим успішним кроком на шляху становлення успішної, фінансово грамотної людини в майбутньому.

Під час роботи організатори отримали можливість реалізувати знання про гроші, про те, як заробляти, як ними розпоряджатись та заощаджувати.     Щире бажання лідерів бути фінансово незалежним, мати внутрішній самоконтроль і самодисципліну, приймати рішеня та не боятися відповідальності сприяли формуванню розуміння: бути фінансово грамотним сьогодні не лише престижно та модно, а й вкрай необхідно.

Лідери кажуть: «Сьогодні ми вчимося, щоб стати консультантами у власних родинах, допомогти потім іншим людям».

 

 

 

 

 

 

 


  • Переглядів: 1 234
Уважаемый пользователь! Вы используете устаревший браузер Internet Explorer 6.
Дальнейшее использование этого браузера влечет за собой высокий риск заражения Вашего компьютера вирусами.
Чтобы сделать пребывание в Интернете более удобным и безопасным, рекомендуем установить себе    Internet Explorer 9