Головна
Дубровицька
міська рада
Міністерство освіти і
науки України
Департамент освіти і науки
Рівненської ОДА

Провідник по сайту  »   » про роботу літнього мовного табору «Rainbow»

про роботу літнього мовного табору «Rainbow»

З  28 травня по 11 червня у Дубровицькій ЗОШ І-ІІІ ст. №2 на базі 5-6 класів проводив свою роботу мовний табір ”Rainbow ”. Завдання , які вчителі англійської мови поставили перед собою   –  це  показати дітям інший, відмінний від шкільного стиль викладання, де акцент ставиться на практичну частину і знання, які можна застосувати пізніше і в інших ситуаціях.  План роботи табору побудований на матеріалах, які рекомендовані волонтерською програмою GoCamp , Міжнародним освітнім центром «Pearson - Dinternal» , британською культурною організацією British Council, які відповідають  сучасним тенденціям викладання англійської мови та базуються на автентичних ресурсах, що також допомогли цікаво організувати роботу табору.
Наша школа взяла участь у програмі  GoCamp і пройшла у наступний тур. Завдяки цьому вчитель Мельничук Олена Іванівна брала участь у тренінгу для вчителів англійської мови, який проходив у Конференц  Холі у місті Ірпінь Київської області. Заняття та навчальні сесії для вчителів дали величезну підтримку для організації мовних таборів у школах.

Група учнів 5-Б класу " The Happiest children ”  з вчителем англійської мови Кудрою І.М. кожного дня, перебуваючи в таборі, збагачувалися лексикою, згуртовувалися та мали змогу більше розкритися і показати свої знання з англійської мови.

У таборі учні працювали за темами : «Rainbow Day», «We are happy children», «Let ’s have a Yummy Day with a healthy food», «Game Day»,  « Sport is health», «Ukraine». Кемпери брали участь у веселих іграх, розважальних заходах, цікавих конкурсах, виконували незвичні завдання.

Безперечно, захоплюючим та незвичайним для учасників став " Let’s have a Yummy Day with a healthy food ” . Вони мали можливість практикувати навички говоріння і письма , дискутуючи про корисну і шкідливу їжу, розгадували кросворди,  переглядали відео і створили власні « Нealthy plate » . (За матеріалами British Council та GoCamp).

Група учнів з 6-А та 6-Б класів працювала з Оленою Іванівною, яка проводила різноманітні форми роботи. В перші дні група вибрала свою назву « Cool and Funny»  і дуже весело учні вигадували собі нікнейми та виготовляли бейджики.  Завдання було весело записувати та оформляти на SCRUM дошку. Вона демонструвала завдання, які ставилися до виконання . А на завершення табору всім було надзвичайно приємно побачити результати своєї роботи і зрозуміти, що всі завдання виконані.

Діти працювали над створенням проекту  «Healthy lifestylle», який допоміг згуртувати учнів, навчив працювати у групах, знаходити необхідний матеріал.

Проводилися надзвичайно захоплюючі заняття за матеріалами тренінгу до мовних таборів (“Mingle, mingle, mingle”, “Name gesture”,    “Catch my name”, “Two truths and a lie”,  It’s (not) only a napkin).

 В останній день табору всі учні кемпери  отримали сертифікати  та солодощі.

Підводячи підсумки, можна сказати, що мета , заради якої було відкрито мовний табір, досягнуто. Вчителі англійської мови Кудра І. М. та Мельничук О.І. вдало виконували свою основну функцію – управління проектом.

Участь наших учнів у літньому мовному таборі має позитивні результати вже другий рік. Такий висновок можна зробити на підставі проведеного опитування учасників мовного табору. Діти висловили бажання продовжувати практику мовних таборів щороку.

 



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Переглядів: 1 560
Уважаемый пользователь! Вы используете устаревший браузер Internet Explorer 6.
Дальнейшее использование этого браузера влечет за собой высокий риск заражения Вашего компьютера вирусами.
Чтобы сделать пребывание в Интернете более удобным и безопасным, рекомендуем установить себе    Internet Explorer 9