Головна
Дубровицька
міська рада
Міністерство освіти і
науки України
Департамент освіти і науки
Рівненської ОДА

Провідник по сайту  »   » День вишиванки

День вишиванки

Кожна нація, кожен народ має свої звичаї та традиції. Вишиванка є споконвічним символом українського народу, це – національна святиня, що несе в собі духовне багатство, мудрість і зв’язок багатьох поколінь, який не переривається віками. Сьогодні вишиванка  –  не просто генетичний код української нації. Це –  наш, визнаний світом бренд/

   Сьогодні, 17 травня, українці у всьому світі відзначають свято свого національного одягу – вишиванки. На роботі, вдома, в офісах, на вулиці, на фронті, в Україні та за її межами – скрізь українці та люди, які їм симпатизують, одягнули це вбрання-символ.

   Свято не прив’язане до жодного державного чи релігійного. Не так давно, з 2006 року,  воно  з’явилось, але міцно укорінилося і ввійшло в наше життя.  Широкої популярності воно набуло і в нашому місті. Цього дня чи не в усіх навчальних закладах – дошкільних, загальноосвітніх, вищих відбуваються цікаві та змістовні  заходи, а  дітки, молодь, педагоги одягають вишиті сорочки, сукні, уквітчують волосся стрічками, прикрасами у вигляді  маку, калинових  кетягів .



 

 

 

 

  • Переглядів: 1 958
Уважаемый пользователь! Вы используете устаревший браузер Internet Explorer 6.
Дальнейшее использование этого браузера влечет за собой высокий риск заражения Вашего компьютера вирусами.
Чтобы сделать пребывание в Интернете более удобным и безопасным, рекомендуем установить себе    Internet Explorer 9